Την Ελευσίνα επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Εχθές Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία, επισκέφθηκε την Ελευσίνα, η οποία μαζί με τον Ασπρόπυργο και τη Μάνδρα βρίσκονται σε τοπικό lockdown.

Είχε συνάντηση με το δήμαρχο Ελευσίνας κ. Αργύρη Οικονόμου στις 12:00 στο δημαρχείο της πόλης και αφού ενημερώθηκε μετέβη στη 13:00 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τους εκπροσώπους του εργατικού κέντρου.

Ο Πρόεδρος του Σύριζα εκτιμώντας τα δεδομένα δήλωσε:

«Η κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες στην Ελευσίνα αλλά και συνολικά στη Δυτική Αττική είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής αδιαφορίας και της διαχειριστικής ανικανότητας της κυβέρνησης.

Δεν μπορεί η ευθύνη να μετατίθεται στην τοπική αυτοδιοίκηση και στους ίδιους τους πολίτες.
Είναι προφανές ότι όλα όσα δηλώνουν οι επιστήμονες εδώ και καιρό, σχετικά με την έλλειψη των στοιχείων σε καθημερινή βάση, αποδεικνύονται σήμερα.

Η Αντιπεριφέρεια είχε εγκαίρως προειδοποιήσει τους αρμόδιους με σχετικό έγγραφο για την πραγματοποίηση ελέγχων στην Ελευσίνα και στη Δυτική Αττική. Όμως υπήρξε ολιγωρία και δυστυχώς ερχόμαστε εκ των υστέρων να κυνηγάμε την εξάπλωση της πανδημίας αντί να την προλαμβάνουμε.

Δεν είναι τυχαίο ότι και η Δυτική Αττική, με τις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, βρίσκεται στο «κόκκινο». Είναι ευθύνη της Πολιτείας να συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχουν πολίτες «δεύτερης κατηγορίας», με τους εργαζόμενους να συνεχίζουν να δουλεύουν χωρίς προληπτικούς ελέγχους».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής δυτικής Αττικής Γιώργος Τσίπρας ο οποίος μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ελευσίνα δήλωσε:

«Ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας ήταν σήμερα στην εκλογική μου περιφέρεια την δυτική Αττική.

Για άλλη μια φορά η Δυτική Αττική πρωταγωνιστεί αρνητικά στην δημοσιότητα.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη άφησε την πανδημία ανεξέλεγκτη στην παραγωγική καρδιά της χώρας.

Είναι άδικο για αυτά που προσφέρει η περιοχή στη χώρα, να βγαίνει από την αφάνεια για θέματα όπως οι φυλακές του Ασπροπύργου, η χωματερή της Φυλής και τώρα η πανδημία».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button