Θεατρική παράσταση με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η Ομάδα Γυναικών Μεγαρέων της ΟΓΕ και η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ παράρτημα Μεγάρων, σας προσκαλούν στην πολιτιστική εκδήλωση για την επέτειο του πολυτεχνείου, παρουσιάζοντας την θεατρική παράστασηTρόμος και αθλιότητα στο τρίτο Ράϊχ” του Μπέρτολτ Μπρεχτ από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013 στις 7 το βράδυ στο “Στρατουδάκειο” πολιτιστικό κέντρο στα Μέγαρα.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη

 

 

Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ (γενν. ως Eugen Berthold Friedrich Brecht, 10 Φεβρουαρίου 1898 – 14 Αυγούστου 1956) ήταν Γερμανός δραματουργός, σκηνοθέτης και ποιητής του 20ού αιώνα. Θεωρείται ο πατέρας του “επικού θεάτρου” (Episches Theater) στη Γερμανία.

 

Τα έργα του χαρακτηρίζονταν αρχικά από πνεύμα καταδίκης του πολέμου και του μιλιταρισμού, ενώ στη συνέχεια παρατηρείται μια αποφασιστική στροφή στη σκέψη και τη ζωή του, που εμπνέεται από τη μαρξιστική φιλοσοφία. Σημαντική ώθηση στη σχέση του με την εργατική τάξη και το κίνημά της έδωσε η μαζική εξαθλίωση που προκάλεσε η παγκόσμια οικονομική κρίση του 1920 και η νέα ορμητική ανάπτυξη του εργατικού κινήματος στη Γερμανία.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button