Τα ψεύδη και ο ο ξεπεσμός του νεοεκλεγέντα δημάρχου κ. Σταμούλη

Η διοίκηση του δήμου Μεγαρέων συνεχίζει με συνέπεια το έργο της σε όλα τα επίπεδα. Έτσι και στο θέμα της μετεγκατάστασης των Ρομά Χαλανδρίου στο όρος Πατέρας μόλις ενημερώθηκε για εργασίες που ξεκίνησαν στο χώρο, την προηγούμενη Τετάρτη 16/7/2014, κλιμάκιο με επικεφαλής τον ίδιο το Δήμαρχο μετέβη επιτόπου και αφού διαπίστωσε ότι μικρό μέρος των εργασιών που εκτελούνταν αφορούσε τα μέχρι τότε γνωστά διοικητικά όρια του δήμου Μεγαρέων, κίνησε αμέσως τη διαδικασία του Αυτοφώρου, υποβάλλοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου και οι παραβάτες οδηγήθηκαν αμέσως στον Εισαγγελέα. Από το σημείο αυτό και μετά καμία εργασία δεν εκτελέστηκε εντός των ορίων του δήμου μας.

Ακολούθως, την Παρασκευή 18/7/2014 ο Δήμαρχος Μεγαρέων με το Δήμαρχο Μάνδρας –Ειδυλλίας επισκέφθηκαν εκ νέου το χώρο αφού μετά από ενημέρωση του κ. Δρίκου προς τον     κ. Μαρινάκη, υπήρχε ΦΕΚ (2883/14.11.2013, τεύχος Β’), το οποίο αναφέρει ότι το συγκεκριμένο ακίνητο (ΑΒΚ 354) συνολικής έκτασης 36.7 στρεμμάτων, ανήκει εξολοκλήρου στα διοικητικά όρια του δήμου Μεγαρέων. Στο χώρο υπήρχε αστυνομική δύναμη από την οποία ζήτησαν από κοινού να ενημερώσει τον αρμόδιο Εισαγγελέα ώστε να δοθεί εντολή να σταματήσουν οι εργασίες. Ο Εισαγγελέας όμως απάντησε ότι μέχρι να ασκηθούν τα ένδικα μέσα να συνεχίσουν οι εργασίες.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος κ. Μαρινάκης με τον Αντιδήμαρχο κ. Κουμπέτσο επισκέφθηκαν την ΥΔΟΜ του δήμου Ελευσίνας και αφού γνωστοποίησαν στον αντικαταστάτη του Διευθυντή της υπηρεσίας για το ανωτέρω ΦΕΚ ζήτησαν να ανακληθεί αμέσως η εκδοθείσα άδεια της ΥΔΟΜ Ελευσίνας για λογαριασμό του δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας. Ζητήθηκε ευγενώς από τον υπάλληλο να επανέλθουν τη Δευτέρα 21/7/20014 με έγγραφη αίτηση, το οποίο και έγινε. Τη Δευτέρα 21/7/2014 ο Δήμαρχος κατέθεσε την αρ. πρ. 1443/21.7.2014 αίτηση ανάκλησης της 4507/17.12.2013 άδειας έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας για «δημιουργία χώρου στέγασης με λυόμενους οικίσκους για τη μετεγκατάσταση καταυλισμού Ρομά στη θέση όρος Πατέρας».

Παράλληλα με την αρ. απόφ. 363/23.7.2014 της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Μεγαρέων, ορίστηκε πληρεξούσιος δικηγόρος για να ασκήσει  άμεσα σε όλα τα ένδικα μέσα ακύρωσης της εκδοθείσας άδειας και διακοπής των εργασιών στο συγκεκριμένο χώρο.

Στον αντίποδα όλων αυτών ο κ. Σταμούλης εξακολουθεί να εξαπολύει ψεύδη και λάσπη, με αποκορύφωμα το δήθεν έγγραφο του Δημάρχου προς τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με αρ. πρ. 61750/18.11.2013, με το οποίο τον ευχαριστούσε για τη μετεγκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου στο όρος Πατέρας! Τέτοια ψεύδη και μάλιστα από νεοεκλεγέντα Δήμαρχο δεν έχουν προηγούμενο! Τέτοιο έγγραφο με τέτοιο αριθμό πρωτοκόλλου δεν υφίσταται στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο του δήμου Μεγαρέων, το οποίο έχει αριθμό έναρξης την 1/1/2013 το 1/1.1.2013 και αριθμό λήξης τον 32738/31-12-2013.

Στο πρωτόκολλο του γραφείου του Δημάρχου την ημερομηνία 18/11/2013 υπάρχουν οι αριθμοί πρωτοκόλλου από 646 έως και 655, οι οποίοι αφορούν σε εντελώς διαφορετικής φύσεως θέματα και είναι στη διάθεση του καθενός να τα ελέγξει. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι έχει γίνει παρερμηνεία του αρ.πρ. από τον κ. Σταμούλη, το πιο παρεμφερές σε αρ πρ. έγγραφο από το πρωτόκολλο του γραφείου του Δημάρχου είναι αυτό με αρ.πρ. 650/18-11-2013, το οποίο αφορά σε δυο αιτήματα του Δημάρχου προς τον ΓΓΑΔ, σχετικά με θέματα του Αγροτικού και Αμπελουργικού Συνεταιρισμού και την έγκριση σημειακής τροποποίησης του ΚΦ557 για την κατασκευή του δημοτικού Γηροκομείου.

Τέτοια ψεύδη και τέτοιος ξεπεσμός από νεοεκλεγέντα Δήμαρχο ο οποίος δεν έχει καν ορκιστεί ακόμα, δεν έχουν προηγούμενο. Όμως όλα αυτά που είπε ο κύριος αυτός θα κληθεί πολύ σύντομα να τα αποδείξει στη Δικαιοσύνη. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υπομονής για τέτοιους υπονομευτές της αλήθειας.

Η διοίκηση του δήμου έδωσε τον υπερπάντων  αγώνα για να σώσει το δήμο από τη χρεωκοπία και να φέρει μεγάλα  έργα υποδομής που τα είχε εδώ και πολλές δεκαετίες ανάγκη ο τόπος.

Με περίσσεια ευγένειας και σεβασμό στον πολίτη παραδίδουμε ένα δήμο απελευθερωμένο από το μεγάλο βραχνά των χρεών, αφού από 70.000.000 ευρώ (ενιαίος δήμος και ΔΕΥΑΜ) που ήταν το χρέος την 1/1/2011, σήμερα το καθαρό χρέος (εκτός των δανείων που εξυπηρετούνται έτσι κι αλλιώς), ανέρχεται μόλις στα 3.600.000 ευρώ!

Σήμερα έχουν εκτελεστεί και  εκτελούνται στο δήμο μας έργα 100% χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ ύψους 70.000.000 ευρώ και έχει ολοκληρωθεί η έγκριση του έργου των έργων για το δήμο μας, του ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ.

Αυτό τον δήμο εμείς σήμερα παραδίδουμε στην επόμενη διοίκηση.

Αντί λοιπόν ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος να επιδεικνύει τον απόλυτο σεβασμό, ως οφείλει εκ της νέας  θέσης που θα κατέχει σε λίγες ημέρες, προς την απερχόμενη διοίκηση και το Δήμαρχο της, εξακολουθεί να εκτοξεύει  ύβρεις και ψεύδη άνευ προηγουμένου. Αυτό και μόνο αποδεικνύει το ποιόν του ανθρώπου που θα διοικήσει τον τόπο από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά.

Η διοίκηση μας ακόμα και αυτή τη στιγμή αρνείται να παρακολουθήσει την κατρακύλα του κ. Σταμούλη. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι πολύ σύντομα θα αποκαλυφθεί το πραγματικό προσωπείο του κυρίου αυτού.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button