Συγκέντρωση στη 2η ΔΥΠΕ την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν.Ε. «Θριάσιο» καλεί σε στάση εργασίας (8:00 – 13:00) και σε συγκέντρωση στη 2η ΔΥΠΕ.
Πούλμαν θα αναχωρήσουν στις 8:30 από το Θριάσιο νοσοκομείο.

Στο Θριάσιο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον (ανεπαρκέστατο) Οργανισμό, είναι κενές πάνω από 120 θέσεις νοσηλευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού.

Διατηρείται η κατάργηση δεκάδων οργανικών θέσεων ειδικευμένων γιατρών και η κατάσταση θα χειροτερέψει αν απολυθούν οι 14 επικουρικοί γιατροί, που η σύμβαση τους λήγει μέχρι τέλος 2019, ενώ στο 1ο εξάμηνο 2020 λήγει η σύμβαση επιπλέον 24 επικουρικών γιατρών.

Στη διοικητική και τεχνική υπηρεσία, παραμένει η κατάργηση δεκάδων οργανικών θέσεων ενώ παραμένουν κενές 6 οργανικές θέσεις τεχνολόγων ακτινολόγων και χειριστών εφαρμοστών και οι ανάγκες θα αυξηθούν λόγω της σχεδιαζόμενης λειτουργίας αγγειογράφου και δεύτερου αξονικού τομογράφου.

Αντίστοιχα, στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας, λείπουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων και νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι λαϊκές ανάγκες για υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση με την αναστολή της καθημερινής 24ωρης λειτουργίας, λόγω της μεγάλης έλλειψης γιατρών βασικών ειδικοτήτων.

Αυτά είναι τα αποτέλεσμα της πολιτικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), με βάση τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μείωση των παροχών υγείας στις λαϊκές οικογένειες.

Για να εξοικονομούνται, με τις περικοπές, κρατικά κονδύλια για νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές των επιχειρηματικών ομίλων. Και να διευκολύνεται η παραπέρα επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της υγείας.

Η διαιώνιση των ελλείψεων προσωπικού και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων εντάσσονται στα σχέδια για λειτουργία των μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2018 δεν προκηρύχθηκε ούτε μία μόνιμη θέση προσωπικού και η μοναδική προκήρυξη για το 2019 (2Κ/2019) αφορά την αντικατάσταση ισάριθμων επικουρικών, που ήδη εργάζονται, δηλαδή δεν προστίθεται ούτε ένας επιπλέον εργαζόμενος στα δημόσια νοσοκομεία.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο υφυπουργός Υγείας απέρριψε τα αιτήματα μας για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επιβεβαίωσε ότι θα συνεχιστούν οι απολύσεις συμβασιούχων και θα επεκταθούν «οι συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα», δηλαδή οι ιδιωτικοποιήσεις.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για:
► να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό το Νοσοκομείο Θριάσιο και να τροποποιηθεί ο Οργανισμός για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες
► να ενισχυθούν με γιατρούς βασικών ειδικοτήτων και νοσηλευτικό προσωπικό τα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας και Μεγάρων
► να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
► πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας, κατάργηση των πληρωμών των ασθενών και των εισφορών για υγειονομική περίθαλψη.

Παναττική Στάση Εργασίας και Πορεία στα Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, προκειμένου να έχει προοπτική ο αγώνας μας, χρειάζεται να βασίζεται στην κοινή δράση ενάντια στην πηγή των προβλημάτων μας, που είναι η στρατηγική Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυβερνήσεων για την επέκταση της δράσης των επιχειρηματικών ομίλων στους τομείς της υγείας και της πρόνοιας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button