Στην Αθήνα με “Σχεδία”

Πολλοί από εμάς, είτε καθημερινά, είτε μια φορά την εβδομάδα, είτε οποτεδήποτε, μεταβαίνουμε στην Αθήνα. Ίσως κάποιοι από εσάς έχετε παρατηρήσει σε πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους, όπως λόγου χάριν στην οδό Ερμού, ανθρώπους μέσης ηλικίας κυρίως ή και νεότερους με ένα ειδικό κόκκινο γιλέκο φωσφορίζον.

Δεν είναι τροχονόμοι. Είναι άστεγοι ή κοινωνικά αποκλεισμένοι, οι οποίοι κάνουν την προσπάθειά τους να επανενταχθούν. Πώς; Πουλώντας το δικό τους καλογραμμένο και καλοτυπωμένο περιοδικό “Σχεδία”, μια δράση που εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο πολλών άλλων ευρύτερων δράσεων της “Διογένης Μ.Κ.Ο.”.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και οι ίδιοι στο site τους:

[…Κοιτώντας πίσω από τις σελίδες, ανακαλύπτουμε έναν άλλο κόσμο, ανακαλύπτουμε ιδέες, δράσεις και ιστορίες που δείχνουν ότι η «σχεδία» δεν είναι μόνο ευκαιρία οικονομικής υποστήριξης, ένα μέσο για αρκετούς συνανθρώπους μας να εξασφαλίσουν ένα μικρό εισόδημα για να καλύψουν πολύ βασικές ανάγκες.

Η «σχεδία» είναι ένα σύνολο εμπειριών και ευκαιριών, που σκοπό έχουν να εκπαιδεύσουν, να εμψυχώσουν, να στηρίξουν ανθρώπους που δοκιμάζονται πολύ σκληρά…]

Μην τα πολυλογούμε όμως: Όπου τους συναντήσετε αγοράστε τη “Σχεδία”, με μόλις 4 ευρώ και αν δεν σας αρέσει, ελάτε σε μας να σας την αγοράσουμε πίσω.

Σας παρακαλούμε να κάνετε τον κόπο και να επισκεφτείτε τον παρακάτω  σύνδεσμο (link) και να ενημερωθείτε που “πάνε” τα 4 ευρώ.

Η επίσημη ιστοσελίδα της σχεδίας

Δίνετε λίγα, δίνουν πολλά.

Εντάξτε στην κοινωνία συνανθρώπους μας που προσπαθούν “…με νύχια και με δόντια, κρατημένοι πάνω σε μια Σχεδία…”

Παρόμοια άρθρα

Back to top button