Στα λευκά ο δήμος Μεγαρέων – Άνοιξε η λεωφόρος Αλεποχωρίου

Από τις 3 τα ξημερώματα η Πολιτική Προστασία του δήμου επί ποδός

Η ολονύκτια χιονόπτωση δημιούργησε ένα λευκό σκηνικό στις περισσότερες περιοχές του δήμου Μεγαρέων, ευτυχώς χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Η Τροχαία Μεγάρων επιβεβαιώνει ότι σε όλη την επικράτεια αρμοδιότητάς της, μέχρι και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας δηλαδή, οι κεντρικές αρτηρίες και δρόμοι είναι ανοικτοί και προσβάσιμοι.

Εξαίρεση αποτελούσε η λεωφόρος Αλεποχωρίου, όπως μας πληροφόρησε ο αξιωματικός υπηρεσίας, για την οποία ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μεγαρέων κ. Κωνσταντίνος Φυλακτός μας διαβεβαίωσε ότι αυτήν την ώρα έχει δοθεί στην κυκλοφορία, αφού η επέμβαση με ειδικό εκχιονιστικό τύπου grader βοήθησε άμεσα στην αποκατάσταση της λειτουργικότητας του δρόμου.

Ο κ. Φυλακτός τόνισε χαρακτηριστικά ότι από τις 3 το βράδυ η Πολιτική Προστασία του δήμου ήταν επί ποδός για να αντιμετωπίσει το κύμα κακοκαιρίας και τον χιονιά της «Μήδειας», ούτως ώστε να επέμβει όπου είναι αναγκαίο.

Με ένα εκχιονιστικό τύπου grader, 3 μηχανήματα Jcb, 2 φορτωτές και μία αλατιέρα, καθαρίστηκαν και κρατήθηκαν σε λειτουργικότητα: η Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου στο κομμάτι της επικράτειας του δήμου, η Άνω Βλυχάδα η οποία επηρεάζεται έντονα από τέτοιου είδους καιρικά φαινόμενα, το Κανδήλι και το Κουλουριώτικο μονοπάτι.

Ο δρόμος που οδηγεί στο πεδίο βολής, περιοχή που αντιμετώπισε πυκνή χιονόπτωση, δόθηκε ανοικτός πλέον πριν από λίγο και η τελευταία εκκρεμότητα που έχει απομείνει είναι στο χαρακτηριστικό «απογιούρισμα» στο δρόμο του Χανίου. Στο σημείο έχει σπεύσει βαρέως τύπου εκχιονιστικό grader και ο δρόμος αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία εντός ολίγου.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως κατά την ειδική ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας αυτή την ώρα (10:00) κλειστοί είναι οι εξής δρόμοι:

Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον κόμβο Μάνδρας προς Βίλια,
Επί της Λ. Αθηνών από το ύψος της ΒΙΑΜΑΞ έως τα ΕΛΠΕ στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο (από ώρα 09:45 για φορτηγά άνω των 3.5 τόνων),
Επί της Λ. Αθηνών από το ύψος των ΕΛΠΕ έως τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Κηφισού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα (από ώρα 09:45 για φορτηγά άνω των 3.5 τόνων).

Με ακόμα νεότερη ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας από τις 12:00 ισχύουν τα παραπάνω με τις εξής προσθήκες:

Διακοπή κυκλοφορίας επί της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από την 28η χ/θ έως την 34η χ/θ.

Προσωρινή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, από σήμερα 16/02/2021και ώρα 03:50 έως ύφεσης των φαινομένων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, στο τμήμα της από τη χ/θ26,700 (Σταθμός 
Διοδίων Ελευσίνας) μέχρι τη χ/θ 41,500 (κόμβος Μεγάρων).

Κατά μήκος της Αττικής Οδού στο τμήμα από Ελευσίνα προς Μεταμόρφωση και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Επιπρόσθετα, απαγόρευση εισόδου 
(από ώρα 11:15 για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων):
Είσοδος Λ. Φυλής προς Ελευσίνα

Είσοδος Λ. Δημοκρατίας προς Ελευσίνα

Είσοδος Περ. Αιγάλεω προς Ελευσίνα

Είσοδος Κόμβος Μεταμόρφωσης προς Ελευσίνα

Είσοδος Μάνδρας προς αεροδρόμιο

Είσοδος Μαγούλας προς αεροδρόμιο

Είσοδος Ασπροπύργου και προς τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας

Με νεότερο ανακοινωθέν της Ελληνικής Αστυνομίας στις 14:00, ισχύουν τα παρακάτω σε σχέση με την κυκλοφορία των οχημάτων:

Κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι:
Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια. 


Επί της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από την 28η χ/θ έως την 34η χ/θ. 


Προσωρινή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου 
βάρους άνω των 3,5 τόνων, από σήμερα 16/02/2021και ώρα 03:50 ́ έως ύφεσης των φαινομένων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, στο τμήμα της από τη χ/θ26,700 (Σταθμός 
Διοδίων Ελευσίνας) μέχρι τη χ/θ 41,500 (κόμβος Μεγάρων). 


Η τελευταία ενημέρωση στις 15:00 δίνει κλειστή την Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια και την Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από την 28η χ/θ έως την 34η χ/θ. 


Στις 17:00 το ανακοινωθέν της Ελληνικής Αστυνομίας δίνει κλειστή την Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από την 28η χ/θ έως την 34η χ/θ. 


Παρόμοια άρθρα

Back to top button