Σοφία Κάρκα Πολυχρονάκη – Η Ιστορία του Shun Fujimoto

Η Σοφία Κάρκα – Πολυχρονάκη εμπνεύστηκε μία σειρά αφιερωμάτων – ταινιών μικρού μήκους με τίτλο «Αθλητικές Ιστορίες», εκπαιδευτικού χαρακτήρα.
Η δημιουργία αυτών των αφιερωμάτων, γίνεται προς τιμήν κάποιων σημαντικών προσωπικοτήτων του αθλητισμού, με σκοπό την γνωριμία των παιδιών που θα παρακολουθήσουν τις «Αθλητικές Ιστορίες»με τους αξιόλογους αθλητές που έμειναν στην ιστορία.

Το πρώτο πρόσωπο είναι ο Shun Fujimoto, Ιάπωνας γυμναστής, ο οποίος συμμετείχε στους Θερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 1976 στο Μόντρεαλ. Ο αθλητής με σπασμένο γόνατο, βοήθησε την ομάδα του να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό. Ο Shun Fujimoto έσπασε το γόνατό του στις ασκήσεις εδάφους, όμως η μικρή διαφορά από τους πρωτοπόρους Σοβιετικούς δεν του επέτρεψε να φανερώσει το πρόβλημα. Αγωνίστηκε στη συνέχεια στους κρίκους, όπου με ένα σχεδόν τέλειο πρόγραμμα πήρε 9.7, κατέκτησε το χρυσό για την Ιαπωνία.

Απολαύστε μία ιστορία για έναν μεγάλο αθλητή, με τεράστια δύναμη ψυχής. Η χιουμοριστική προσέγγιση, της εξαιρετικής Σοφίας Κάρκα Πολυχρονάκη, προσφέρει στους θεατές κάθε ηλικίας γέλιο και αισιοδοξία.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button