Συνεχίζεται η απεργία των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Για πάνω από τρεις εβδομάδες συνεχίζουν ακάθεκτοι την απεργία τους οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο.

Βασικό αίτημα των 400 εργατών αποτελεί η επιστροφή στη δουλειά των 34 απολυμένων συνάδελφων τους. Όπως υποστηρίζουν, η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτουργεί με εκφοβισμό των θέσεων εργασίας, επιχειρώντας να εφαρμόσει το 5ωρο και την κατηγορούν για ελαστικές σχέσεις εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες και για κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τους απεργούντες, οι απολύσεις έγιναν προκειμένου να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι και να αποδεχθούν την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης και την εφαρμογή επιχειρησιακής, με 5ωρη απασχόληση και 40% μείωση των αποδοχών, κάτι που απέρριψε ομόφωνα η Γενική τους Συνέλευση.

Η παραγωγή, με τη σκληρή τους δουλειά, τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα, με νεκρό χαλυβουργό πέρσι, από 196.000 τόνους έφτασε στους 266.000 τόνους.

Η απάντησή τους στην απειλή της διοίκησης ότι αν δεν δεχτούν να δουλέψουν παραπάνω θα απολύσει 180 ακόμη εργαζόμενους, ήταν και είναι η πολυήμερη απεργία τους, την οποία εδώ και 25 ημέρες όλο το 24ωρο, περιφρουρούν με βάρδιες.

Το Σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής καθώς και η Α’ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής,  βρέθηκε πλάι τους από την πρώτη μέρα, όπως και όλα τα Σωματεία που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button