Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου κ. Σταμούλη, με τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Γ. Πανούση

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε με πρωτοβουλία του ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, την προηγούμενη εβδομάδα, συνοδευόμενος από τον άμισθο ειδικό σύμβουλο κ. Μαραζιώτη, όπου είχε συνάντηση με τον νέο Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Πανούση.

 

Κατά της διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα, ο κ. Σταμούλης παρουσίασε λεπτομερώς τα προβλήματα ασφάλειας για τους κατοίκους του Δήμου και τις περιουσίες τους, έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά για την περιοχή του “Βλυχού”, όπου ο καταυλισμός των Ρομά έχει μεταβληθεί σε άβατο γκέτο.

 

Ακόμη, ο Δήμαρχος κ. Σταμούλης έκανε εκτενή αναφορά στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες ελέγχου της κυκλοφορίας, με δεδομένο ότι ο Δήμος Μεγαρέων αποτελεί την πύλη εισόδου – εξόδου της Αττικής προς δυσμάς.

 

Μάλιστα, ο κ. Σταμούλης παρέδωσε στον Αν. Υπουργό κ. Πανούση σχετικό υπόμνημα, με το οποίο τον καλούσε να αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου:

 

α) Να ενισχυθούν σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή τα Τμήματα Αστυνομίας, Ασφάλειας και Τροχαίας στον Δήμο.

 

β) Να αποκατασταθεί η νομιμότητα στο γκέτο των Ρομά στην περιοχή “Βλυχός”, η οποία έχει καταστεί σχεδόν άβατη, με συνέπεια να απαιτείται ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση, ακόμη και για την εφαρμογή των πλέον βασικών αρχών νομιμότητας.   

 

Από την πλευρά του ο Αν. Υπουργός κ. Πανούσης, αφού εξήρε τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες του κ. Σταμούλη για την ασφάλεια των κατοίκων στον Δήμο Μεγαρέων, δεσμεύθηκε για την άμεση ανταπόκρισή του στα αιτήματα που έθεσε ο Δήμαρχος. Παράλληλα ο κ. Πανούσης δήλωσε ότι, πολύ σύντομα θα επισκεφθεί ο ίδιος τον Δήμο Μεγαρέων και μάλιστα θα επιδιώξει την διοργάνωση ειδικής ημερίδας στα Μέγαρα, για θέματα ασφάλειας.

 

Εξερχόμενος από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Δήμαρχος κ. Σταμούλης τόνισε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι η νέα Δημοτική Αρχή έχει θέσει σε υψηλή προτεραιότητα την ασφάλεια των κατοίκων και των περιουσιών τους και γενικά την νομιμότητα στον Δήμο Μεγαρέων. Για τον σκοπό αυτό θα συνεχισθούν οι σχετικές επαφές με την κεντρική πολιτική ηγεσία, καθώς και η στενή συνεργασία του Δήμου με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, ώστε να διασφαλισθεί οριστικά η δημόσια τάξη στον Δήμο Μεγαρέων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button