Συμμετοχή δήμου Μεγαρέων σε συνέδριο για την κοινωνική προστασία και την πρόνοια ατόμων με αναπηρία

Στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2014 θα διεξαχθεί το Συνέδριο για την Κοινωνική Προστασία και Πρόνοια  στην Αθήνα στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, στην αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑ.

 

Το Συνέδριο γίνεται στο πλαίσιο της 3ης του Δεκέμβρη  – Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

 

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη σημαντικών θεμάτων στον χώρο της Κοινωνικής Προστασίας των Ατόμων με Αναπηρία τα οποία έχουν προκύψει από τις αλλαγές σε θεσμικό, νομικό, κοινωνικό καθώς και σε οικονομικό επίπεδο λόγω  της αλλαγής στο δημοσιονομικό σύστημα.

 

Μέσα από τις εισηγήσεις των εκπροσώπων της Πολιτείας, των ειδικών επιστημόνων, των εμπειρογνωμόνων και των ιδίων των ατόμων με αναπηρία  θα δοθούν ερεθίσματα για κριτική προσέγγιση και γόνιμο διάλογο στα θέματα της κοινωνικής προστασίας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

 

Σπουδαίος είναι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα άτομα με αναπηρία και για το λόγο αυτό ο Δήμος Μεγαρέων θα συμμετάσχει στο Συνέδριο με δύο εκπροσώπους, την Αντιδήμαρχο κα Βανέσα Μαυροειδή, αρμόδια των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου και την κα Γιάννα Ρήγα, Πρόεδρο Δ.Σ. του ΗΡΟΔΩΡΟΥ.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button