Σε καλό κλίμα η συνάντηση στην ΕΠΟ για την αφαίρεση βαθμών του Βύζα

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του δημάρχου Γ. Σταμούλη, εκπροσώπων της διοίκησης του Βύζα και του δικηγόρου Κίμωνα Ευαγγελάτου στα γραφεία της ΕΠΟ, σχετικά με την έφεση της ομάδας για την αφαίρεση 5 βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.

 

Τη διοίκηση του Βύζα εκπροσώπησαν οι Θ. Μιχάλαρος, Γ. Μαυρονάσσιος και Άρης Γεωργίου, ενώ τον δήμαρχο συνόδευε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μεγάρων, Ηλίας Μουσταΐρας. Από πλευράς ΕΠΟ, έλειπε ο πρόεδρος Γιώργος Γκιρτζίκης, ωστόσο το “παρών” έδωσαν ο νομικός εκπρόσωπος Βασίλης Σαράκης και ο εκτελεστικός γραμματέας Παυσανίας Παπανικολάου.

 

 

Ο δικηγόρος Κίμωνας Ευαγγελάτος παρουσίασε τα επιχειρήματα στα οποία βασίζεται η έφεση της ομάδας, με τον νομικό εκπρόσωπο της ΕΠΟ να κάνει λόγο για “κενό στον νόμο” τον οποίο βασίστηκε η ΕΠΟ μιας και δεν αναφέρεται κάπου η μεταφορά ποινών από επαγγελματική σε ερασιτεχνική κατηγορία. Παρόμοια υπόθεση αφαίρεσης βαθμών που επικαλέστηκε η ΕΠΟ αφορούσε οικονομικές οφειλές ομάδων προς ποδοσφαιριστές με απόφαση από τη FIFA και δεν έχουν σχέση με την περίπτωση του Βύζα.

 

Ο κ. Παπανικολάου είπε πως ο Βύζας είναι ένα από τα πιο ιστορικα σωματεία και πως του έκανε θετική εντύπωση το γεγονός πως για πρώτη φορά δήμαρχος πηγαίνει στην ΕΠΟ για την ομάδα της πόλης του. Σχετικά με το νομικό κενό στη μεταφορά ποινών ανέφερε πως είναι στις προθέσεις τους να μπει σχετική διάταξη στην επόμενη αναθεώρηση του πειθαρχικού κώδικα

 

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, με την διοίκηση του Βύζα να είναι αισιόδοξη για το αποτέλεσμα.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button