Ρομά Μεγάρων: Μας θέλουν μόνο την ημέρα των εκλογών

Ο Πρόεδρος Λιακόπουλος Κωνσταντίνος και το Δ.Σ. του τοπικού συνδέσμου «Άγιος Χριστόφορος» Βλυχού Μεγάρων, εκφράζουν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι δε ζητήθηκε η γνώμη τους από τους υποψήφιους Δημάρχους, προκειμένου να επιλέξουν αυτοί τον εκπρόσωπό τους, εφόσον είχαν αυτή τη δυνατότητα. Η έντονη δυσαρέσκεια ωστόσο, προέρχεται από την είδηση ότι οι «Ρομά θα εκπροσωπηθούν σε εκλογικό συνδυασμό από κάποια Δημητρίου η οποία είναι από την Αγία Βαρβάρα και δεν έχει καμία επαφή με την Μεγαρίτικη πραγματικότητα».

Διαβάστε παρακάτω τις δηλώσεις τους:

Πιστεύαμε ότι μετά από τόσα χρόνια συνύπαρξης με τους συμπολίτες μας στα Μέγαρα, θα αποκτούσαμε κάποια δικαιώματα στο να ακούγεται τουλάχιστον ο λόγος μας και να είχαμε κάποια συμμετοχή στα πράγματα της πόλης μας, των Μεγάρων. Όμως διαψευστήκαμε και έχουμε συνεχή πισωγυρίσματα. Φαίνεται ότι οι συμπολίτες μας δεν επιθυμούν την ένταξή μας στην κοινωνία και μας έχουν παραπεταμένους στην άκρη, στην πλήρη εγκατάλειψη και στη φτώχεια μας.

Αφορμή για τα παραπάνω μας έδωσε η απίστευτη είδηση ότι οι Ρομά θα εκπροσωπηθούν σε εκλογικό συνδυασμό από κάποια Δημητρίου.

Θέλουμε να γνωρίσουμε στο Μεγαρικό λαό ότι η κυρία αυτή είναι από την Αγία Βαρβάρα και δεν έχει καμία επαφή με την Μεγαρίτικη πραγματικότητα.

Δεν γνωρίζει καν τα προβλήματά μας και δεν μας εκπροσωπεί και αναρωτιόμαστε γιατί δεν ρωτηθήκαμε για την καθοδήγησή της.

Γιατί δεν ζητήθηκε η γνώμη μας αφού με απόλυτη ικανοποίηση και ευχαρίστηση μάθαμε ότι επιτέλους θα έχουμε εκπρόσωπο στη Δημοτική Αρχή. Πρέπει να γνωρίζουν οι Δημοτικοί Άρχοντες ότι πλέον έχουμε στο Βλυχό άτομα ικανά να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες της Διοίκησης και να συμμετέχουν στις διαδικασίες. Όμως μας παραμέρισαν και είχαν δικές τους επιλογές προκειμένου να μείνουμε για πάντα στο περιθώριο. Δεν ρωτηθήκαμε προκειμένου να υποδείξουμε έναν ικανό Μεγαρίτη Ρομά και μένουμε πάντα στο περιθώριο. Φαίνεται ότι οι Δημοτικοί Άρχοντες δεν θέλουν να ενταχθούν στην κοινωνία.

Μας θέλουν μόνο την ημέρα των εκλογών για να υποσχεθούν και να δώσουν κάποια ανταλλάγματα και μετά σιωπή. Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε μέσα στη φτώχεια και την δυστυχία μας προκειμένου να πείσουμε κάποιους ανεγκέφαλους που επιλέγουν εισαγόμενους αντιπροσώπους ότι αξίζουμε να ζούμε ισότιμα σαν Έλληνες πολίτες.

Πιστεύουμε λοιπόν ότι δεν μας αντιμετωπίζουν όπως θα έπρεπε σε μία ισότιμη κοινωνία χωρίς προκαταλήψεις φοβούμενοι μήπως ταυτιστούν με εμάς τους Ρομά και έχουν απέναντί τους κοινωνικές ομάδες με φασιστικές τάσεις και ρατσιστικές και εν γένει φαινόμενα που ανθούν αυτήν την εποχή και στην πόλη μας δυστυχώς, αλλά και γενικά σε όλη την Ευρώπη.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button