Παράταση έως τις 14 Ιουλίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παράταση έως τις 14 Ιουλίου στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων αποφάσισε να δώσει το Υπουργείο Οικονομικών, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί. Η αρχική ημερομηνία λήξης της διαδικασίας ήταν η 30η Ιουνίου, ωστόσο ο χαμηλός ρυθμός υποβολής των δηλώσεων, καθώς και η δυσλειτουργία του συστήματος taxisnet, οδήγησε στο να δοθεί παράταση 2 εβδομάδων, μέσα στις οποίες καλούνται όλοι όσοι δεν έχουν ήδη υποβάλλει τη δήλωσή τους, να το κάνουν, ώστε να αποφύγουν την επιβολή προστίμου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Υπουργείου:

To Υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος οικονομικού έτους 2014 ανακοινώνει τα ακόλουθα:


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Έλληνες φορολογούμενους για τη διάθεση φορολογικής συμμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης που έδειξαν την τελευταία εβδομάδα.


Από τη Δευτέρα έχουν υποβληθεί 700.000 δηλώσεις δηλαδή το 12% των συνολικά αναμενόμενων και μόνο χθες υποβλήθηκαν 198.000 δηλώσεις.


Οι Έλληνες φορολογούμενοι ανταποκρινόμενοι στις οδηγίες του ΥΠΟΙΚ χρησιμοποιούν το TAXIS σε ώρες μη αιχμής, με αποτέλεσμα παρά τον πολύ μεγάλο αριθμό δηλώσεων το TAXIS να ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά.


Το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να επιτευχθεί η εμπρόθεσμη υποβολή του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, δίνει παράταση μέχρι και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 ανεξαρτήτως ΑΦΜ


Καλούνται οι Έλληνες φορολογούμενοι να συνεχίσουν να υποβάλουν τις δηλώσεις με τους ίδιους ρυθμούς μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, προκειμένου οι δηλώσεις αυτές να είναι εμπρόθεσμες

Παρόμοια άρθρα

Back to top button