Ορκωμοσία νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Πολιτική ορκωμοσία χθες για τη νέα περιφερειακή αρχή Αττικής στο κλειστό της Δροσούπολης στα Άνω Λιόσια, με τη Ρένα Δούρου να κάνει λόγο όχι απλώς για ένα νέο κεφάλαιο, αλλά για νέο βιβλίο στην Περιφέρεια, με επίκεντρο τον πολίτη και το περιβάλλον. Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, του ευρωβουλευτή, Μανώλη Γλέζου, στελεχών της αντιπολίτευσης, εκπροσώπων κομμάτων, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών και πλήθους πολιτών. Το παρών έδωσε και ο νέος δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης.

dourou1

Χαρακτηριστικό της σύνθεσης του νέου περιφερειακού συμβουλίου είναι το γεγονός ότι η διαδικασία περιελάμβανε πέντε διαφορετικούς όρκους, τέσσερις εκδοχές πολιτικού όρκου και μία θρησκευτικού. Συγκεκριμένα, η νέα περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, ανέγνωσε τον δικό της πολιτικό όρκο προσθέτοντας τη φράση “σεβόμενη την αρχή ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και ασκούνται από τον λαό”. Θρησκευτικό όρκο έδωσαν δυο μέλη της πλειοψηφίας, καθώς επίσης και ο Γιώργος Κουμουτσάκος, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της παράταξής του και ο σύμβουλος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος. Ο Θάνος Τζήμερος και ο Κωστής Ψαραδέλης από τη “Δημιουργία Ξανά” ανέγνωσαν τον τυπικό πολιτικό όρκο, ο Θανάσης Παφίλης της “Λαϊκής Συσπείρωσης” ορκίστηκε στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, ενώ η Δέσποινα Κουτσούμπα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανέγνωσε αντιμνημονιακό όρκο.

dourou2 dourou3 dourou4 dourou5 dourou6 dourou7

dourou8

dourou9

Συμβολική και πολιτική σημασία είχε η επιλογή του χώρου της τελετής, αφού ο δήμος Φυλής την περίοδο αυτή έχει κατακλυστεί από απορρίμματα, λόγω της απεργίας των υπαλλήλων καθαριότητας, που διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δυο μήνες. Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων έξω από τις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου ήταν έντονη, ενώ δεν έλειψαν και οι διαμαρτυρίες για τη συμμετοχή μελών της Χρυσής Αυγής στο συμβούλιο.

dourou10 dourou11

Αρκετοί ήταν και οι συμπολίτες μας που παραυρέθηκαν στην ορκομωσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.

dourou12 dourou13 dourou14 dourou15 dourou16 dourou17

Παρόμοια άρθρα

Back to top button