Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος: «Θέλουμε να αναλάβουμε δράση και ζητάμε την ενεργό συμπαράσταση όλων σας

Ζητήματα ανεργίας και προβλήματα που αντιμετωπίζει η γυναίκα εν όψει οικονομικής κρίσης ήταν τα θέματα που ανέπτυξε η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας στην πρώτη συνάντηση που είχε με γυναίκες της πόλης μας την Παρασκευή 15 Απριλίου στα γραφεία του εργατικού κέντρου Μεγάρων.

Αφορμή της συνάντησης πέρα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η γυναίκα σήμερα ήταν και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα ναυπηγεία της Ελευσίνας, μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της περιοχής μας, η οποία με αίτηση που κατέθεσε η διοίκηση της έχει βρεθεί σε κατάσταση πτώχευσης. Η ομοσπονδία γυναικών Ελλάδας κάλεσε όλους τους πολίτες να σταθούν δίπλα στο πρόβλημα και τις γυναίκες της περιοχής να δραστηριοποιηθούν.  Στόχος άλλωστε της συνάντησης όπως μας δήλωσε η Πελ. Χοροζάνη, μέλος της ΟΓΕ είναι « να δείξουμε την συμπαράσταση μας στο κόσμο στα ναυπηγεία της Ελευσίνας, αλλά και στους οικοδόμους της περιοχής, στους πτηνοτρόφους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις». Ωστόσο όπως μας τόνισε  χαμογελώντας « εμείς δεν θέλουμε να απογοητεύσουμε τον κόσμο αλλά να δείξουμε ότι υπάρχει διέξοδος σε όλο αυτό».

Τέλος στην ίδια ακριβώς βάση μίλησε και ο Παντ. Παπαβασιλείου, μέλος γραμματείας του ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας ότι σε αυτό το πρώτο στάδιο της πρώτης επικοινωνίας με τους πολίτες θα γίνει μια συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γυναίκα μιας και αυτή αποτελούσε πάντα το πιο φθηνό εργατικό δυναμικό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι « η γυναίκα είναι αυτή που την πληρώνει πρώτα και έχει τις περισσότερες επιπτώσεις».

 

[Πηγή:Αιχμή,από Βιβή Δαλάκα, 15/04/11

Παρόμοια άρθρα

Back to top button