Ομιλία στον «Θέογνι»: Ο ρόλος της γυναίκας στην παραδοσιακή κοινωνία της Δυτικής Αττικής

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάρων «Ο Θέογνις» διοργανώνει και σας προσκαλεί σε ομιλία με θέμα «Ο ρόλος της γυναίκας στην παραδοσιακή κοινωνία της Δυτικής Αττικής». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 05 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:30 στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάρων, στην κεντρική πλατεία Μεγάρων. Ομιλητής ο ερευνητής λαογραφίας – ιστορίας Παναγιώτης Πέστροβας.

Πώς οι γυναίκες έζησαν και τι έκαναν στο πλαίσιο των τοπικών κοινωνιών της Δυτικής Αττικής;
Ο τόπος επηρεάζει την πορεία των γυναικών στην ιστορία ή οι γυναίκες μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες και να αλλάξουν την ιστορία αφήνοντας το στίγμα τους; Απαντήσεις θα μας δώσει ο ερευνητής κ. Παναγιώτης Πέστροβας.

Λίγα λόγια για τον ομιλητή
Ο Παναγιώτης Πέστροβας γεννήθηκε το 1972, από Ασπροπύργιους γονείς, και διαμένει μόνιμα στη γενέθλια πόλη. Τα ενδιαφέροντά του, από νεαρή ηλικία, αφορούν σε θέματα πολιτισμού, ιστορίας και λαογραφίας. Οι δραστηριότητές του επεκτείνονται στη μουσική και στη φωτογραφία. Ο εντοπισμός και η συλλογή, σπάνιων λαογραφικών θησαυρών, από κάθε γωνιά του Θριάσιου Πεδίου και γενικότερα της Δυτικής Αττικής αποτελεί σκοπό της ζωής του, καθώς πιστεύει και υπογραμμίζει – σε κάθε ευκαιρία – ότι, δεν μπορεί να υπάρξει ένα δημιουργικό μέλλον χωρίς τη γνώση του παρελθόντος.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button