Ο «Θέογνις» συμμετέχει στο Φεστιβάλ Πολιτισμού “Refugee Week” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Κινηματογραφική προβολή για το Προσφυγικό στην πλατεία έναντι Τεχνικού Λυκείου Μεγάρων τη Δευτέρα 20/06

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάρων «Ο Θέογνις» σας προσκαλεί στην προβολή ταινίας – ντοκιμαντέρ, «Elsewhere, Everywhere (Αλλού, Παντού)», τών Ingold & Perlemuter, την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 και ώρα 9 μ.μ. στην Πλατεία Προφήτη Ηλία, έναντι Τεχνικού Λυκείου Μεγάρων (Κουρκούρι).

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάρων «Ο Θέογνις» με τη φιλοσοφία της εξωστρέφειας, της ανάδειξης καίριων κοινωνικών ζητημάτων και της αξιοποίησης του δημόσιου χώρου της πόλης μας για πολιτιστική συνεύρευση συμπολιτών συμμετέχει, ως ένας από τους εκπροσώπους-φορείς της Ελλάδας, στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου «Refugee Week».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, τον Ιούνιο του 2022 η Athens Comics Library σε συνεργασία με τον Βρετανικό οργανισμό Counterpoints Arts UK φέρνουν και στην Ελλάδα το φεστιβάλ πολιτισμού Refugee Week.

Η πρόταση προβολής της ταινίας στα Μέγαρα, σε συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάρων «Ο Θέογνις», ανήκει στη συμπολίτισσά μας Γεωργία Κορώση, συγγραφέα, κριτικό του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου.

Το φεστιβάλ πολιτισμού “Refugee week” πρόκειται για μια πλατφόρμα συμμετοχής και έκφρασης, μια γιορτή για τις τέχνες και τον πολιτισμό που εντάσσεται σε ένα δυναμικό παγκόσμιο κίνημα και προωθεί τη συνεισφορά, τη δημιουργικότητα και την ανθεκτικότητα των προσφύγων και των ανθρώπων που αναζητούν καταφύγιο.

Κάθε χρόνο, το Refugee Week έχει και μία διαφορετική θεματική. Για φέτος η θεματική είναι το «healing», η αμοιβαία φροντίδα και η ανθρώπινη ικανότητα για επανεκκίνηση σε όλους τους τομείς που μας επηρεάζουν.

Για μια ολόκληρη εβδομάδα (20-26 Ιουνίου) οργανισμοί, ομάδες της κοινωνίας των πολιτών και κοινότητες σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζουν ανοιχτές δράσεις για όλους προσκαλώντας μας να αλλάξουμε το αφήγημα γύρω από τις προσφυγικές, και όχι μόνο, κοινότητες, να μοιραστούμε τις ιστορίες μας και να θεραπεύσουμε μαζί σημαντικές προκλήσεις των σύγχρονων κοινωνιών. Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις δείτε εδώ.

Στα Μέγαρα, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεγάρων «Ο Θέογνις» θα προβληθεί η ταινία «Elsewhere, Everywhere (Αλλού, Παντού)».

Η ταινία αποτελεί μια νέα πρόταση με θέμα την μετανάστευση πέρα από την κλασική αφήγηση και χρησιμοποιεί νέα μέσα όπως web tv και camera για μια προσωπική εμπειρία. Την προβολή του ντοκιμαντέρ θα προλογίσει ο Σίλας Μιχάλακας, ανθρωπολόγος, σκηνοθέτης και υπεύθυνος παραγωγών του φεστιβάλ Ethnofest.

Στοιχεία εκδήλωσης:
Ημέρα: Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, ώρα: 9 μ.μ.
Χώρος: Πλατεία Προφήτη Ηλία, έναντι Τεχνικού Λυκείου Μεγάρων (Κουρκούρι)
Είσοδος ελεύθερη
Σας περιμένουμε!

ℹ Το έργο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάρων «Ο ΘΕΟΓΝΙΣ» στηρίζουν επιχειρήσεις της περιοχής μας.
Χρυσοί χορηγοί
Wind Μεγάρων,
Παπαθανασίου Κατασκευαστική,
Πέτρος Τσεκούρας Ο.Ε
Υποστηρικτές
Οπτικά Μιχάλαρος,
Base coffee,
Άγγελος Μακρυγιάννης & ΣΙΑ ΟΕ,
Οίνοι Μαργέτη
Χατζής Ιωάννης

Παρόμοια άρθρα

Back to top button