Ο Σταμούλης ζητά έργα για την αντιπλημμυρική προστασία της Νέας Περάμου

O Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, ζητεί με έγγραφά του, προς την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής έργα, για την αντιπλημμυρική προστασία της Νέας Περάμου και τη διευθέτηση απορροής Ομβρίων υδάτων στη Νέα Πέραμο διερχόμενα μέσω Π.Ε.Ο.Α.Κ.

Με δύο έγγραφά του ( αριθμ. Πρωτ: 12831 και 12832 / 12 Ιουλίου 2018) προς τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γιάννη Βασιλείου, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, ζητεί την κατασκευή τεχνικών έργων, για την αντιπλημμυρική προστασία της Νέας Περάμου.

Συγκεκριμένα στο πρώτο έγγραφο ο κ. Σταμούλης αναφέρει:

«Έχει παρατηρηθεί ότι μετά από έντονες αλλά και συνήθεις βροχοπτώσεις τα όμβρια ύδατα, που απορρέουν από τις περιοχές Λουτρόπυργος και Νεράκι, εμποδίζονται να καταλήξουν στην θάλασσα από την Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου και συγκεντρώνονται επί αυτής δημιουργώντας μικρές λίμνες.
Αυτό προκαλεί σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στο οδικό δίκτυο αλλά και προβλήματα ασφαλείας των οδηγών και των κατοίκων της περιοχής.
Τα σημεία στα οποία εντοπίζονται τα προβλήματα είναι τα εξής: α)Πειραϊκή Πατραϊκή β) Ταβέρνα «Φωτίου» γ: Ανατολικότερα ταβέρνας «Φωτίου», δ:Πρατήριο υγρών καυσίμων (νυν REVOIL), ε) Ταβέρνα «Ανεμολόγιο» (πρώην ΤΡΑΤΑ).
Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για των κατασκευή τεχνικών έργων διέλευσης των ομβρίων υδάτων από την Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου για την ομαλή και ανεμπόδιστη απορροή τους στον θαλάσσιο αποδέκτη.»

Στο δεύτερο έγγραφο ο Δήμαρχος αναφέρει:
« Μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα, που πραγματοποιήθηκαν το Νοέμβριο του 2017 αλλά και αυτά, που συνέβησαν μόλις πρόσφατα στις 26 και 27 Ιουνίου 2018 με κύρια παθούσα περιοχή αυτή της Νέας Περάμου δημιουργήθηκαν δυσεπίλυτες και ανεπανόρθωτες βλάβες στον οικιστικό ιστό της πόλης, στους κοινόχρηστους χώρους, στο οδικό δίκτυο, στα δίκτυα κοινής ωφέλειας αλλά και στον λιμένα της Νέας Περάμου.
Συνέπεια αυτών των καταστάσεων ήταν να φράξει με φερτές ύλες η κλειστή διατομή, που διέρχεται εντός της πόλεως της Ν. Περάμου και καταλήγει στο λιμάνι.
Η συγκεκριμένη κλειστή διατομή, ξεκινάει βορείως του βορείου παράδρομου της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου και καταλήγει στο λιμάνι της Νέας Περάμου.
Προκειμένου να αποφύγουμε σε μελλοντικό χρόνο παρόμοιες καταστάσεις θεωρούμε απαραίτητη την ΑΜΕΣΗ κατασκευή ανοικτής λεκάνης συγκέντρωσης των φερτών υλών με μικρά έργα ανάσχεσης των, στην συγκεκριμένη θέση αφετηρίας του κλειστού αγωγού, έτσι ώστε να μην εισέρχονται εντός αυτού, και να είναι εφικτή και έγκαιρη η απομάκρυνση τους.
Απαραίτητη κρίνεται η κατασκευή τεχνικού έργου στη συγκεκριμένη θέση για την διευθέτησή του χειμάρρου εντός της κοίτης του, διότι τα ύδατα εκτρέπονται και πλημμυρίζουν τις παρακείμενες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, το οδόστρωμα και τις οικίες.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button