Νερό από την ΕΥΔΑΠ στην Κινέττα

Στην ημερίδα την οποία διοργάνωσε η ΕΥΔΑΠ, με την αρωγή της Περιφέρειας Αττικής για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, την Πέμπτη 22 Μαρτίου, στο Ζάππειο, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης.

 

Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν προτάσεις και δράσεις για λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, όχι μόνο η χώρα μας αλλά ολόκληρος ο πλανήτης, με τη διαχείριση του νερού, αλλά και πρακτικές, τεχνολογίες και προοπτικές για τους φορείς υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στην Ελλάδα.

 

Στο περιθώριο της ημερίδας ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Εταιρείας Θεμιστοκλή Λέκκα, συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και δρομολογήθηκαν περεταίρω θετικές εξελίξεις για το Δήμο.

 

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας την οποία έχει αναπτύξει ο Δήμος με την Εταιρεία, ο Δήμαρχος Μεγαρέων έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η ΕΥΔΑΠ συμφωνεί στην χορήγηση νερού μέσω του δικτύου και στην περιοχή της Κινέττας.

 

Η μεταφορά του νερού της ΕΥΔΑΠ στην Κινέττα θα γίνεται μέσω του κεντρικού αγωγού ο οποίος πρόκειται να κατασκευαστεί και στο έργο θα συμπεριληφθεί και η πλήρης αντικατάσταση του υφιστάμενου δικτύου.

 

Επισημαίνεται η προφορική δέσμευση του προέδρου της ΕΥΔΑΠ, αν και στο υφιστάμενο προσύμφωνο το οποίο έχει υπογράψει ο Δήμος με την ΕΥΔΑΠ, υπάρχει πρόβλεψηγια ύδρευση σε εντός και εκτός σχεδίου περιοχές“.

 

Η Διοίκηση του Δήμου τονίζει ότι η συγκεκριμένη δέσμευση περιλαμβάνεται στο ίδιο προσύμφωνο βάσει του οποίου:

  • η ΕΥΔΑΠ αναλαμβάνει τη διαχείριση του δικτύου και διαγράφονται χρέη του Δήμου προς την εταιρεία ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.
  • Ο Δήμος Μεγάρων διατηρεί την κυριότητα του δικτύου
  • ο τρόπος αποπληρωμής του υπολοίπου των χρεών του Δήμου προς την εταιρεία, δεν θα επιβαρύνει τους πολίτες με αύξηση τιμολογίων.
  • κατά τη διάρκεια ισχύος του προσυμφώνου, “παγώνουνοι τόκοι και τα τοκοχρεολύσια με αποτέλεσμα να μην αυξάνεται το χρέος του Δήμου προς την εταιρεία.

 

Η Διοίκηση του Δήμου αισθάνεται την ανάγκη να υπενθυμίσει τις βασικές πτυχές του προσυμφώνου προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να ενημερωθούν για το γεγονός ότι μέσα στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα, η σωστή διαχείριση των ζητημάτων, η αναζήτηση λύσεων, η επιμονή στον προγραμματισμό και η ανάγκη για να αναπτυχθεί η περιοχή (απαλλάσσοντας το Δήμο από δυσβάσταχτα  χρέη του παρελθόντος), προσφέρουν δυνατότητες και  ευκαιρίες, οι οποίες δεν μπορούν – όσο κι αν προσπαθούν κάποιοιούτε να παραμείνουν κρυφές, ούτε  να περιορισθεί η ουσιαστική συμβολή τους στην ανάπτυξη του Δήμου μας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button