Μαθητές και κοινό «περπάτησαν» στο Αρχαίο Τείχος Μεγάρων στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» 2023 [βίντεο]

Ολοκληρώθηκαν οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2023» που πραγματοποιήθηκαν και στα Μέγαρα από το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής που συμμετείχε στην επικοινωνιακή δράση του Υπουργείου Πολιτισμού. Συνεργαζόμενοι φορείς ήταν η ΔΗΚΕΔΗΜΕ και ο Δήμος Μεγαρέων.

Την Πέμπτη 25/05 σειρά είχε το 2ο Δημοτικό σχολείο Μεγάρων. Συγκεκριμένα η ΣΤ’ τάξη. Όπως ανακοίνωσε το Μουσείο Μεγάρων, «τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στη δράση, έκαναν πολλές ερωτήσεις, υπήρξε διάλογος και παιχνιδιάρικη διάθεση. Η δράση ολοκληρώθηκε ζωγραφίζοντας το αρχαίο τείχος!
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον Γεωργικό Συνεταιρισμό, που οι υπεύθυνοι του χώρου ξενάγησαν τα παιδιά στο παλαιό ελαιουργείο και στην εγκατάσταση διαλογής φυστiκιών.

Ευχαριστούμε πολύ τους δασκάλους του 2ο, 5ου και 9ου δημοτικού σχολείου για τη άψογη συνεργασία και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους, τον Αγροτικό Σύλλογο Φυτικής Παραγωγής Μεγάρων και φυσικά το Δήμο Μεγαρέων και τη ΔΗΚΕΔΗΜΕ, που περάν του έντυπου ενημερωτικού υλικού που μας διέθεσαν, η αρωγή τους στον καθαρισμό του χώρου ήταν πολύτιμη.

Η Ε’ τάξη του 5ου και 7ου Δημοτικού σχολείου Μεγάρων έλαβαν μέρος την Παραασκευή 26/05 στη δράση. Τα παιδιά περιηγήθηκαν στον χώρο, έπαιξαν και ζωγράφισαν! Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον χώρο του πρώην Γεωργικού Συνεταιρισμού, όπου γνώρισαν τις παλαιές εγκαταστάσεις παραγωγής ελαιόλαδου και τον τρόπο διαλογής φυστικών.

Συνεργαζόμενοι φορείς: Αγροτικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής Μεγάρων
Χορηγός: Δήμος Μεγαρέων, ΔΗΚΕΔΗΜΕ

Ο περίπατος για το ευρύ κοινό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27/05 σε τμήματα του αρχαίου τείχους της πόλης των Μεγάρων. Στους παρευρισκόμενους διανεμήθηκε τρίπτυχο πληροφοριακό έντυπο, την εκτύπωση του οποίου, καθώς και όλου του υπόλοιπου έντυπου υλικού, είχε αναλάβει ο Δήμος Μεγαρέων και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Μεγάρων (ΔΗΚΕΔΗΜΕ), «τους οποίους ευχαριστούμε για την στήριξη τους σε κάθε δράση μας καθώς και το Megara tv για τη δημοσιογραφική κάλυψη», αναφέρει με εκ νέου ανακοίνωσή του το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button