«Κοινωνική Εργασία και Ψυχική Υγεία» της Σ. Μαρτινάκη & Δ. Μπουρίκου

Επανακυκλοφόρησε ο συλλογικός τόμος «Κοινωνική Εργασία και Ψυχική Υγεία» της Σοφίας Μαρτινάκη και Δημήτρη Μπουρίκου από τις εκδόσεις Βήτα, μετά την πρώτη επιτυχή έκδοση του 2014.

Το βιβλίο αποτελεί μια συλλογή επιστημονικών άρθρων από ερευνητές στο πεδίο της κοινωνικής πρόνοιας, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχιάτρους, ψυχολόγους, εργοθεραπευτές, νοσηλευτές και επισκέπτες υγείας, οι οποίοι συμβάλλουν στην αποτύπωση οργανωτικών, θεσμικών, επαγγελματικών και κοινωνικών όψεων του ρόλου της κοινωνικής εργασίας στο χώρο της ψυχικής υγείας. Σκοπός του τόμου είναι η αποτύπωση διαφορετικών όψεων της κοινωνικής εργασίας στο χώρο της ψυχικής υγείας, η κατάδειξη της πολυπλοκότητας και της προστιθέμενης αξίας της αλλά και η ανάδειξη προβληματικών πεδίων που μπορούν να συνεισφέρουν στον επιστημονικό και επαγγελματικό διάλογο στο πεδίο της ψυχικής υγείας.

Οι ειδικότεροι θεματικοί άξονες του βιβλίου αναφέρονται στην κοινωνική εργασία σε πλαίσια ψυχικής υγείας, στο ρόλο της κοινωνικής εργασίας στη διεπιστημονική ομάδα, στις μεθόδους κοινωνικής εργασίας, στο ρόλο του κοινωνικού λειτουργού σε εξειδικευμένα πλαίσια ψυχικής υγείας και σε ειδικά θέματα, όπως ο θεσμικός ρατσισμός και η αγωγή κοινότητας. Το βιβλίο προλογίζουν ο καθηγητής ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, κ. Βενετσάνος Μαυρέας και η καθηγήτρια κοινωνικής εργασίας και ψυχιατρική κοινωνική λειτουργός, κ. Μαρία- Δημοπούλου Λαγωνίκα. Το βιβλίο ενδείκνυται για εκπαιδευτικό εγχειρίδιο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς και ως εργαλείο – βοήθημα για κάθε επαγγελματία κοινωνικό λειτουργό σε οποιοδήποτε πλαίσιο εργασίας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button