Κλειστή θα παραμείνει η πίστα των Μεγάρων λόγω ατυχήματος

Η πόλη των Μεγάρων διαθέτει τη δική της πίστα εδώ και πάρα πολλά χρόνια όπου σε αυτή, οδηγοί και αναβάτες συγκεντρώνονται για να μπορέσουν να οδηγήσουν με ασφάλεια. Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν οι περισσότεροι. Το αντίθετο όμως συνέβη πριν από μερικές εβδομάδες όταν σε εκδήλωση για ερασιτέχνες αναβάτες, ο 24χρονος Δημήτρης Μίσχος είχε πτώση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά και να καταλήξει μετά από 8 ημέρες στο νοσοκομείο

Ο 24χρονος Δημήτρης Μίσχος έφυγε άδικα από τη ζωή…

Παρέμβαση εισαγγελέα..
Το θέμα δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις αλλά άρχισε σιγά σιγά να ξετυλίγεται το κουβάρι που έχει να κάνει με την ασφάλεια της συγκεκριμένης πίστας και την άδεια λειτουργίας. Η έρευνα οδήγησε τον εισαγγελέα σε λουκέτο μέχρι να γίνει γνωστό το καθεστώς που ισχύει στα χαρτιά και όχι στα λόγια που όπως φαίνεται ίσχυε μέχρι πρότινος. Να σημειώσουμε ότι η κάθε πίστα που υπάρχει στην Ελλάδα παίρνει άδεια από μία επιτροπή η οποία ακολουθεί συγκεκριμένες προδιαγραφές που σχετίζονται με την ασφάλεια των κερκίδων, το ιατρείο, τα πυροσβεστικά μέσα κ.ά.

Το σημείο όπου είχε πτώση ο άτυχος αναβάτης…

Τι συμβαίνει με την άδεια;

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του zougla.gr, η πίστα των Μεγάρων έπαιρνε την άδειά της τα τελευταία χρόνια ως “πίστα καρτ – αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων”, γεγονός που έμπλεκε τα πράγματα. Και αυτό διότι μέσα στην πίστα λειτουργεί και mία πίστα καρτ. Αυτό γινόταν διότι η «μεγάλη» πίστα δεν μπορούσε να πάρει άδεια επειδή σε πολλά σημεία της υπάρχει καταπάτηση οικοπέδων που ανήκουν σε Μεγαρίτες. Έτσι, με αυτό τον τρόπο δινόταν η άδεια και γινόντουσαν αγώνες ή εκδηλώσεις και μάλιστα με το ανάλογο αντίτιμο…

Καταπατημένα χωράφια…
Να σημειώσουμε πως το ιδιοκτησιακό καθεστώς που δεν είναι ξεκάθαρο ήταν αυτό που δημιούργησε πριν από περίπου δέκα χρόνια και κόλλημα στην αγοροπωλησία της πίστας όταν και ενδιαφέρθηκαν τότε για αγορά, ο επιχειρηματίας κ. Μανιατόπουλος και ο εκδότης κ. Καβαθάς. Οι δύο τους διαπίστωσαν πως μεγάλο μέρος του χώρου είχε καταπατηθεί γεγονός που πάγωσε τα συμβόλαια… Με τόσα προβλήματα που λίγο πολύ ήταν γνωστά στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού έφτασε η στιγμή να σκοτωθεί ένας νέος άνθρωπος. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο άτυχος νέος ήταν επικίνδυνο αφού δεν έπρεπε να υπάρχει προστατευτικός τοίχος αλλά ελαστικά για να απορροφήσουν τυχόν πτώση ή έξοδο οδηγού ή αναβάτη…  Να σημειώσουμε ότι έντονα είναι τα ερωτηματικά σχετικά με τα θέματα ασφαλείας της πίστας αλλά και για το ποιος φταίει.

Καταγγελία για παράνομους αγώνες
Αξιοσημείωτες είναι όμως και οι δηλώσεις στο zougla.gr του προέδρου της ομοσπονδίας αυτοκινήτου Μανώλη Χαλιβελάκη σχετικά με το αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Μεγάρων: «Είχαμε στείλει καταγγελίες ότι γινόντουσαν εκεί παράνομοι αγώνες. Η αστυνομία ερχόταν έκοβε μία κλήση και έφευγε». Σε επικοινωνία που είχαμε και με τον πρόεδρος της ομοσπονδίας μοτοσικλέτας Στέλιο Κορέλη μας ξεκαθάρισε πως η ομοσπονδία δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό.

Ο Δημήτρης Μίσχος ήταν πολύ καλός αναβάτης

Με βάση όλα τα παραπάνω γεννιούνται πλέον τα παρακάτω ερωτήματα που χρειάζονται και απαντήσεις.

  • Ποιος φέρει την ευθύνη θανάτου του νεαρού αναβάτη;
  • Η συγκεκριμένη πίστα έχει άδεια λειτουργίας ή όχι;
  • Υπήρχε τη μέρα της εκδήλωσης ασθενοφόρο;
  • Λαμβάνονται σε ανάλογες εκδηλώσεις τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας;
  • Γιατί μετά το τραγικό περιστατικό κάποιοι πήγαν να καλύψουν τους προστατευτικούς τοίχους;
  • Τι ισχύει με τις άδειες όλων των πιστών στην Ελλάδα;
  • Ποιες προδιαγραφές ασφαλείας πρέπει να ισχύουν για τις πίστες;
  • Ισχύει ότι η πίστα των Μεγάρων έπαιρνε άδεια ως πίστα.. καρτ;
  • Το λουκέτο είναι οριστικό για το αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων;
  • Η συγκεκριμένη πίστα είναι κατάλληλη να φιλοξενεί μοτοσικλέτες;
[πηγή: zougla.gr]

Παρόμοια άρθρα

Back to top button