Οι κοινωνίες πηγαίνουν μπροστά με ευαισθητοποιημένους και δραστηριοποιημένους πολίτες

Η χρονική περίοδος, που διανύουμε, χαρακτηρίζεται από μία τεράστια κρίση, για την οποία οι υπεύθυνοι είναι γνωστοί σε όλους και της οποίας θύμα είναι κυρίως ο απλός λαός. Δυστυχώς η κρίση αυτή δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι και κρίση θεσμών και αξιών. Είναι κρίση πνευματική, πολιτισμική και κοινωνική.

Σήμερα λοιπόν περισσότερο από ποτέ άλλοτε έχει μεγάλη ανάγκη η κοινωνία από ευαισθητοποιημένους και δραστηριοποιημένους πολίτες, που να συμμετέχουν στα κοινά και δεν κάνουν μόνο κριτική εκ του ασφαλούς από τον καναπέ. Είναι αναγκαίο ικανά και δραστήρια στελέχη με αρχές και αξίες, να ασχοληθούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τον οποιοδήποτε τρόπο, για την επίλυση των θεμάτων και προβλημάτων, που απασχολούν το κοινωνικό σύνολο.

Για τους παραπάνω λόγους χαιρετίζω την απόφαση του κ. Μπερδελή Γιώργου και του κ. Μιχάλαρου Γιάννη, να επωμισθούν το μεγάλο βάρος του επικεφαλής συνδυασμού και να αναλάβουν τον ρόλο του υποψηφίου Δημάρχου για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές της 18ης Μαίου 2014.

Με την ευκαιρία αυτή εύχομαι κατά την προεκλογική  περίοδο, να κυριαρχήσουν σύγχρονες ιδέες και αντιλήψεις, εποικοδομητικές αντιπαραθέσεις με όραμα, ρεαλισμό και σεβασμό στον πολίτη και τον πολιτικό αντίπαλο.

Θέλω να πιστεύω, πως και με την συμβολή και την στήριξη των πολιτών, τουλάχιστον από την πλευρά της αντιπολίτευσης, θα κρατηθούν μακριά οι αλαζονικές συμπεριφορές, οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί αντιπάλων, οι ύβρεις, οι  χυδαιότητες και οι παλαιοκομματικές, σάπιες λογικές και μέθοδοι, που αμαυρώνουν τον πολιτικό βίο και υποβαθμίζουν τον πολιτικό πολιτισμό.

Ευγενή λοιπόν άμιλλα και υγιή αγώνα, με αναπτυξιακές προτάσεις για πολιτισμό και πρόοδο της περιοχής μας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button