Λευτέρης Βαζαίος και Καίτη Λιβανού στην 39η Ψαράδικη Βραδιά την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου

Η Δημοτική Κοινότητα Νέας Περάμου, σε συνεργασία με τον Δήμο Μεγαρέων και το ΝΠΙΔ ΔΗΚΕΔΗΜΕ διοργανώνουν την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 20:30, στο λιμάνι Νέας Περάμου, την 39η Ψαράδικη Βραδιά, με τους γνωστούς τραγουδιστές Λευτέρη Βαζαίο και Καίτη Λιβανού.

Η ψαράδικη βραδιά αποτελεί θεσμό για τη Δυτική Αττική καθώς διοργανώνεται εδώ και 39 χρόνια στη Νέα Πέραμο, προς τιμή των Περαμιωτών και Νεοπεραμιωτών ψαράδων. Η πρώτη Ψαράδικη βραδιά έγινε το 1980 από τον τότε πρόεδρο της κοινότητας και εξακολουθεί να πραγματοποιείται στον ίδιο χώρο.

Η εκδήλωση αναβιώνει τη γιορτή που έκαναν οι ψαράδες στη Πέραμο, της Μικράς Ασίας στα τέλη Αυγούστου και σήμερα πραγματοποιείται τη τελευταία Παρασκευή του Αυγούστου ή τη πρώτη Παρασκευή του Σεπτεμβρίου ανάλογα με το φεγγάρι.

Πέρα από το παραδοσιακό και πολιτιστικό χαρακτήρα, η βραδιά πλέον έχει και κοινωνικό, καθώς στο πλαίσιο της ενίσχυσης του κοινωνικού παντοπωλείου για τους πολίτες, οι επισκέπτες με ένα πολύ μικρό συμβολικό ποσό μπορούν να απολαύσουν φρέσκα θαλασσινά και να διασκεδάσουν με ζωντανή μουσική.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button