Γρ. Σταμούλης: «Το Μ. Σάββατο στις 12 βγαίνουμε στα μπαλκόνια και ψάλλουμε το Χριστός Ανέστη»

«Το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ, στις 12, με αναμμένα κεριά βγαίνουμε στο μπαλκόνι ή στην αυλή ή στην ταράτσα και ψάλλουμε το Χριστός Ανέστη. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να γιορτάσουμε την ανάσταση του Κυρίου.», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, καλώντας του πολίτες να γιορτάσουν το Πάσχα από τα σπίτια τους, κάνοντας «..λίγη υπομονή ακόμα».

Διαβάστε το μήνυμα του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη για το φετινό Πάσχα:

«Συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Το φετινό Πάσχα δεν είναι όπως όλα τα προηγούμενα λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, που έχουν επιβληθεί από την Πολιτική Προστασία.

Η δύσκολη αυτή δοκιμασία, που όλοι μαζί περνάμε σύντομα θα αποτελεί παρελθόν. Χάρις στις θυσίες όλων μας είναι βέβαιον, ότι θα νικήσουμε τον αόρατο εχθρό, που μπήκε και αναστάτωσε την ζωή μας, την κοινωνία και όλον τον πλανήτη.

Ωστόσο εξακολουθούμε, για λίγες ημέρες μόνο ακόμα να Μένουμε στο σπίτι για να Μείνουμε Υγιείς για όλο το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η κατάσταση ομολογουμένως είναι δύσκολη κι έχει αγγίξει τα όριά μας. Είμαστε άνθρωποι κι είμαστε Έλληνες, που είμαστε δεμένοι με την ιστορία μας, τις παραδόσεις μας και την Ορθοδοξία και δυστυχώς αυτή την εποχή δοκιμάζονται τα πάντα.

Έτσι θα παρακολουθήσουμε τις ιερές ακολουθίες της Μεγάλης εβδομάδας που φρόντισε ο Δήμος να μεταδίδονται από το διαδίκτυο (από το site του Δήμου) αλλά και από την τηλεόραση, δεν θα μπορούμε να ανάψουμε ένα κεράκι στους δικούς μας ανθρώπους στο Νεκροταφείο και πονάμε γι αυτό και συμμεριζόμαστε τον πόνο των συνανθρώπων μας, που θέλουν αυτές τις ημέρες να πάνε εκεί, δεν θα πάμε στον «Χορό της Τράτας» την Τρίτη του Πάσχα. Πειθαρχούμε στις οδηγίες των ειδικών, της Κυβέρνησης και της Πολιτικής Προστασίας και αποφεύγουμε τις συναθροίσεις και τον συγχρωτισμό.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Κινέτας, το λυτρωτικό μήνυμα της Αναστάσεως του Θεανθρώπου σηματοδοτεί εφέτος πιο επίκαιρα από ποτέ τη μεγαλειώδη νίκη της ζωής έναντι του θανάτου.

Αυτές τις μέρες όλοι εμείς, oι υπηρεσίες, οι δομές,όλη η Διοίκηση του Δήμου κι εγώ προσωπικά, εργαζόμαστε έτσι ώστε κανείς να μην νοιώσει μόνος, κανείς να μην έχει ένα πιάτο φαγητό, κανείς να μην έχει την αίσθηση, ότι βρίσκεται στο περιθώριο. Ας είμαστε φτωχοί σε κακίες και μεμψιμοιρίες και πλούσιοι στην αγάπη, για τον πλησίον μας και την αλληλεγγύη.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους.

Και προσοχή: Μένουμε στο σπίτι με υπομονή λίγες μέρες ακόμα για να είμαστε νικητές στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Έτσι προστατεύουμε τους εαυτούς μας κι όλους αυτούς που αγαπάμε.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button