Γ. Μαρινάκης: «Απόκρυψη εγγράφου από τον κ. Σταμούλη έθεσε σε κίνδυνο τους μαθητές του 4ου Δημ. Σχολείου»

Το 4ο δημοτικό σχολείο Μεγάρων διακόπτει τη λειτουργία του στο φυσικό του χώρο λόγω στατικής ανεπάρκειας και οι μαθητές διασπείρονται σε όμορα δημοτικά σχολεία.

Αυτή ήταν η απόφαση που πάρθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 4ου δημοτικού σχολείου, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των όμορων δημοτικών σχολείων, της Ομοσπονδίας συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, της δημοτικής αρχής και των παρευρισκόμενων εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο επικεφαλής του συνδυασμού μας, κ. Γιάννης Μαρινάκης.
Όμως η υπόθεση του 4ου δημοτικού Σχολείου δεν προέκυψε πρόσφατα.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Όμως η αδιαφορία και η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής ήταν τέτοια που έφτασαν το σχολείο στα όρια της κατάρρευσης. Όταν ο επικεφαλής μας έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου πριν από 2 χρόνια κανείς δεν τον άκουσε.

Μόλις πριν ένα χρόνο και μετά από μεγάλες πιέσεις του συνδυασμού μας οι υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου έκαναν τον πρώτο έλεγχο, όπου διαπιστώθηκαν σοβαρές κακοτεχνίες και αστοχίες υλικών, που τους ανάγκασαν να στείλουν έγγραφο στις 12/1/2018 στην ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ.(πρώην ΟΣΚ) και να αναφέρουν τα μεγάλα προβλήματα.

Μέχρι τότε όμως έστελναν κατά καιρούς κάποια συνεργεία και έκαναν επιφανειακά πασαλείμματα για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια των δασκάλων και των γονέων, δαπανώντας παράλληλα άσκοπα χρήματα από τις σχολικές επιτροπές, για να προσφέρουν εργασία σε ημέτερους.
Ενώ λοιπόν συνεχιζόταν η αγωνία όλων για το μέλλον του σχολείου, ήρθε το αποκορύφωμα με τις δηλώσεις του Δημάρχου κ. Σταμούλη στον αγιασμό της έναρξης της σχολικής περιόδου 2018-2019, ο οποίος καθησύχασε τους γονείς λέγοντας ότι έχει τη διαβεβαίωση του κλιμακίου (ποιου κλιμακίου) ότι το σχολείο είναι κατάλληλο για τη στέγαση των μαθητών.

Λίγες μέρες αργότερα, σε ερώτηση – απαίτηση του επικεφαλή μας κ. Μαρινάκη να παρουσιάσει ο Δήμαρχος εγγράφως τη βεβαίωση της επάρκειας στατικότητας του κτηρίου από το κλιμάκιο που έκανε την αυτοψία, ουδέποτε πήρε απάντηση.

Μετά την παρέλευση αρκετού χρονικού διαστήματος και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου υπήρξε σιγή από πλευράς της δημοτικής αρχής για το θέμα και ξαφνικά, μετά τις εκλογές προέκυψε μείζον ζήτημα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, λόγω μη επαρκούς στατικότητας, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση αυτοψίας έγκριτου μελετητικού γραφείου των Αθηνών, στο οποίο είχε ανατεθεί η μελέτη.
Εκεί ακριβώς διαπιστώσαμε την απαράδεκτη ενέργεια του Δημάρχου κ. Σταμούλη, ο οποίος για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, απέκρυψε την έκθεση του μελετητικού γραφείου, η οποία ολοκληρώθηκε το Φεβρουάριο του 2019 και παραδόθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και επομένως στη δημοτική αρχή λίγες ημέρες μετά!

Ο κ. Σταμούλης στο βωμό του προσωπικού πολιτικού συμφέροντος, έθεσε σε κίνδυνο 150 ψυχές για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα!
Αυτή η ενέργεια του κ. Σταμούλη τον θέτει προ των ευθυνών του απέναντι στους γονείς των παιδιών και σε όλη την κοινωνία.
Ο κ. Σταμούλης είναι έκθετος στα μάτια όλων των πολιτών και βέβαια η ενέργεια αυτή δεν πρόκειται να μείνει αδιερεύνητη.
Ο σεισμός της 19ης Ιουλίου θα μπορούσε να είχε συμβεί νωρίτερα, σε περίοδο λειτουργίας του σχολείου και τότε τι θα έλεγε στους γονείς των παιδιών ο κ. Σταμούλης;

Ο συνδυασμός μας θα εξαντλήσει όλα τα μέσα ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση της απόκρυψης της τεχνικής έκθεσης αυτοψίας και να αποκαλυφθούν οι συνυπαίτιοι που μαζί με το Δήμαρχο απέκρυψαν ένα τόσο σημαντικό έγγραφο και έθεσαν σε κίνδυνο τόσες παιδικές ψυχές.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button