Εξαγοράστηκε ο δήμος με 34 ελαστικά απορριμματοφόρων – Καταγγελτική επιστολή Ευ. Δαλάκα

Πέρσι τέτοιο καιρό (πριν 11 μήνες για την ακρίβεια) ένα γεγονός μας ξύπνησε, μας αφύπνισε και μας ένωσε σαν δημότες, για να διεκδικήσουμε ένα αυτονόητο δικαίωμά μας. Αυτό της ελεύθερης μετακίνησης στα όρια του δήμου μας. Ήταν τότε που είδαμε τον σταθμό των διοδίων της Ολυμπίας Οδού να ορθώνεται ανάμεσα στα Μέγαρα και στην Κινέττα αναγκάζοντας έτσι δημότες της ίδιας πόλης να πληρώνουν κόμιστρο για να πάνε από την δουλειά τους στο σπίτι τους, να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο, να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στις υπηρεσίες.

 

Τότε όλοι είχαμε ξεσηκωθεί. Μας έπνιξε η αγανάκτηση και η αντίδραση ήταν έντονη και μαζική. Όλοι, η τότε δημοτική αρχή, οι σύλλογοι και οι φορείς, καταδίκασαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επιβολή των διοδίων. Συστήσαμε Επιτροπή Αγώνα για συντονισμό ενεργειών. Έγιναν δημοτικά συμβούλια και εκδόθηκαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας. Έγιναν δυναμικές κινητοποιήσεις και καλέσαμε τα Μ.Μ.Ε. για να τις προβάλλουν.

 

 

Εγώ προσωπικά, σαν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σ. Κινέττας και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής κατά των διοδίων εκπροσωπώντας τους συμπολίτες μας της περιοχής της Κινέττας Μεγάρων, κάλεσα με αυτοκίνητο που μας παραχώρησε το Εργατικό Κέντρο τους κατοίκους της Κινέττας να συγκεντρωθούμε και δημιουργώντας μια αυτοκινητοπομπή δεκάδων αυτοκινήτων ενωθήκαμε στα πλευρικά διόδια του κόμβου Μεγάρων με όλο τον λαό των Μεγάρων που διαδήλωνε κατά των διοδίων στη κινητοποίηση της 23-2-2014. Ήταν μια κινητοποίηση με παλμό και ένταση που οδήγησε σε συλλήψεις αιρετών και πολιτών. Τότε δεσμευθήκαμε σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ότι θα απαντήσουμε με νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Ότι δεν θα αδιαφορήσουμε. Κάπου εκεί όμως παγώνει το όλο θέμα. Καθένας χωριστά αναρωτιέται αν και πως θα συνεχίσουμε την αντίδρασή μας αλλά σε συλλογικό επίπεδο καμία κίνηση.

 

Και ξαφνικά πριν λίγες ημέρες διαβάσαμε στον τύπο μια ανακοίνωση προς την Ολυμπία Οδό η οποία δεν αναφερόταν σε κάποια διαμαρτυρία μας αλλά ήταν ένα θερμό ευχαριστήριο του Δήμου Μεγάρων για την ανταπόκριση της εταιρείας στο αίτημα του Δήμου για διάθεση δωρεάν ελαστικών για τα απορριμματοφόρα του Δήμου μας.

 

Δηλαδή όλη η αντιπαράθεση, η διεκδίκηση, οι συλλήψεις, οι αγώνες του Μεγαρικού  λαού ακυρώνονται και εξαγοράζονται με 34 ελαστικά αυτοκινήτων. Αλήθεια δεν μάθαμε το ποσόν. Πόσο κοστολογήθηκε η ταλαιπωρία και το αυτόφωρο των συμπολιτών μας.

 

 

Πόσο κοστολογήθηκε το δικαίωμα του πολίτη να κινείται ελεύθερα στην πόλη του. Πόσο κοστολογήθηκε η αξιοπρέπεια και η υπερηφάνεια του Μεγαρικού λαού που δεν διστάζει να συσπειρώνεται και να διεκδικεί αυτά που του ανήκουν. Και ερωτώ γιατί αν μας ενημερώνατε να είστε βέβαιοι ότι θα προτιμούσαμε χίλιες φορές να τα πληρώναμε μόνοι μας παρά να ξεπουλήσουμε τους αγώνες μας για λίγα ευρώ.

 

Στην ανάγκη θα μπορούσαμε να κόψουμε και λίγα από τα χιλιάδες ευρώ που διαθέτει ο δήμος για φιέστες και κοσμικές εκδηλώσεις.

 

Αλήθεια  τι έχει σειρά τώρα; Κάποιες κάσες ψάρια για να ευχαριστήσουμε τις ιχθυοκαλλιέργειες ;;;

Παρόμοια άρθρα

Back to top button