Επιδείνωση του καιρού – Εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στα Μέγαρα

Επιδείνωση του καιρού και στα Μέγαρα, με ισχυρούς ανέμους και περιστατικά όπως η πτώση δέντρων και διαφημιστικών πινακίδων εδώ και λίγη ώρα στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου και στην παραλία της Βαρέας. Επί ποδός η τροχαία Μεγάρων, σε ετοιμότητα και η Πυροσβεστική.

 

 

Η σημαντική επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Πέμπτη, με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους που θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ, αναφέρεται και σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

Την Πέμπτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με πρόσκαιρη βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια.

 

Τις πρωινές ώρες τα ίδια φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά τόπους τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

 

Την Παρασκευή βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Ύφεση των φαινόμενων προβλέπεται από τις βραδινές ώρες στη δυτική Ελλάδα.

 

Το Σάββατο τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις ανατολικές και βόρειες περιοχές με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

 

Σταδιακά και από τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι που στο Αιγαίο η έντασή τους θα φτάσει τοπικά τα 9 μποφόρ.

 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την νύχτα της Τετάρτης και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους που θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button