Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεγάρων

Την Δευτέρα 14 Αυγούστου το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και την Τρίτη 15 Αυγούστου ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου το πρωί, τελέστηκε πανηγυρικός Όρθρος και Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεγάρων (Παναγία).

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην Παναγία Μητέρα, αλλά και στις πυρκαγιές που καταστρέφουν πολλά μέρη της Ελλάδας και προέτρεψε τους πιστούς σε συναγερμό θερμής προσευχής δια την έκβαση του πειρασμού. Προσευχήθηκε δε στην Μεσίτρια του κόσμου την Παναγία την Καιομένη και μη Καταφλεγομένη να μεσιτεύει υπέρ της νεολαίας της Μητροπολιτικής μας παροικίας που είχε κατακλίσει τον Καθεδρικό Ναό της πόλης των Μεγάρων, αλλά και τον προαύλιο χώρο του και επαίνεσε τους ευλαβείς γονείς για την Ορθόδοξη Ελληνική ανατροφή που δίδουν στα παιδιά τους.

Σε όλες τις Ιερές ακολουθίες συμμετείχε ο αξιότιμος Δήμαρχος Μεγάρων και Νέας Περάμου κ. Γρηγόριος Σταμούλης με εκλεκτούς συνεργάτες του και πλήθος ευσεβών χριστιανών.

Τέλος ευχήθηκε χρόνια πολλά, ευλογημένα και Παναγιοφρούρητα σε όλους, ιδιαιτέρως δε σε όσους και όσες εορτάζουν.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button