Ένωση Γονέων Δ. Μεγαρέων: Πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση

Ανακοίνωση τύπου:

Την Τετάρτη 3/6/2020 στις 19:00, πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση στο Ανοιχτό Θέατρο στα Πευκάκια μετά από την σχετική πρόσκλησή μας της 4/5/2020.

Παραβρέθηκαν μετά από τη σχετική μας πρόσκληση, ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών κ. Τσιούνης, η Αντιπρόεδρος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Μωραΐτου, το μέλος της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Κούκης, το μέλος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής κ. Καίτη Νικολάου και εκπρόσωποι, μέλη Δ.Σ. και γονείς από 15 σχολικές μονάδες του Δήμου μας. Επίσης συμμετείχαν εκπαιδευτικοί: δάσκαλοι – μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης» και εκπρόσωπος των καθηγητών από την ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ που μας τίμησαν. Δυστυχώς, λόγω του συλλαλητηρίου κατά της δημιουργίας δομής φιλοξενίας μεταναστών στην Νέα Πέραμο, μέρος των συμμετεχόντων αποχώρησαν νωρίς από τη Γ.Σ.

Μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων του 4ου και του 6ου Δημοτικού Σχολείου, έθεσαν προ ημερησίας διάταξης προς συζήτηση, θέματα νομιμότητας τα οποία έχουν θέσει από τον Οκτώβριο και κατέθεσαν προτάσεις δια των προέδρων τους σχετικά με επιτροπές που μπορεί να συστήσει η Ένωση. Επίσης τέθηκε το θέμα του αιτήματος για αντικατάσταση των δυο εκπροσώπων των ανωτέρω Συλλόγων, ενώ ζητήθηκε επίσης η ακύρωση της αντικατάστασης από τη ΔΕΠ του εκπροσώπου του 6ου Δημοτικού κ. Ρήλου.

Εκπρόσωποι και μέλη των συλλόγων Γ&Κ κάλεσαν σε ενότητα, συνεργασία και εποικοδομητικό διάλογο και όχι σε διαφωνίες και διαμάχες, γιατί τέτοιο κλίμα διώχνει τους γονείς από τους Συλλόγους.

Οι προσκεκλημένοι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν σχετικά με καίρια σημεία του νομοσχεδίου για την Παιδεία όπως: Τράπεζα θεμάτων, αύξηση μαθητών από 22 σε 25 ανά τμήμα στην πρωτοβάθμια, Αγγλικά στα νηπιαγωγεία, εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και τεκμηρίωσαν την αντίθεσή τους σε αυτά υπογραμμίζοντας ότι το σχολείο πρέπει να είναι χώρος μόρφωσης και χαράς και όχι εξεταστικό κέντρο. Πρόσθεσαν ότι η συνεργασία και η ενότητα μπορεί να βρει λύσεις σε σοβαρά προβλήματα όπως το κτιριακό αλλά και πρόσφατα η πανδημία. Επίσης ανέφεραν για το 4ο Δημοτικό, ότι μετά από συνάντηση με τον Δήμαρχο πληροφορήθηκαν ότι προχωράει η διαδικασία για ανέγερση νέου κτιρίου.

Από την πλευρά της Ένωσης δόθηκαν διευκρινίσεις και οι πηγές της νομοθεσίας και νομολογίας σε θέματα που είχαν θέσει μέλη των Συλλόγων του 4ου και του 6ου Δημοτικού.

Στο πλαίσιο της ημερησίας διάταξης, αναγνώστηκαν ο ετήσιος Διοικητικός και ο Οικονομικός Απολογισμός της Ένωσης για το έτος 2019-2020, όπως και η Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, ακολούθησε φανερή ψηφοφορία και επικυρώθηκαν κατά πλειοψηφία, καθώς μειοψήφησαν πέντε εκπρόσωποι (12 υπέρ – 5 κατά) και τέσσερις (15 υπέρ – 4 κατά) αντίστοιχα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Σερτ υπογράμμισε ότι αγωνιζόμαστε να είναι όλα τα σχολεία «ίσα», να δίνονται όλα τα χρήματα στα σχολεία, να ενεργοποιηθούν τα Συμβούλια Σχολικής Κοινότητας σε όλα τα σχολεία, να γίνει σωστή προετοιμασία ενόψει κορωνοϊού πριν το άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβριο, ενώ για τις αλλαγές που έχουν προαναγγελθεί στο νέο Νομοσχέδιο, υπογράμμισε ότι οφείλουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο Δημόσιο σχολείο με περισσότερα χρήματα και καλύτερη μέριμνα από το Κράτος.

Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα των σχολείων μας είναι πολλά και είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων των Συλλόγων Γ&Κ, η συνεργασία και η ενότητα για το καλό των παιδιών μας, χωρίς φωνές και αντιδικίες.

Με προθεσμία έως τις 15-20/8 θέτουμε ως στόχο να συγκροτηθούν επιτροπές/ ομάδες εργασίας για όλα τα θέματα/ προβλήματα που μας απασχολούν.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button