Ενημέρωση για διακοπές κυκλοφορίας κατά την κακοκαιρία “Ελπίς”

Update 14:40 : Όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες του Δήμου Μεγαρέων είναι σε πλήρη λειτουργία και έχουν δοθεί στην κυκλοφορία. Η Επαρχιακή Οδός Μεγάρων – Αλεποχωρίου είναι ανοικτή, όπως και η σύνδεση με «Καβελάρη», με μονή Αγίου Ιεροθέου και όπου αλλού υπήρχε μέχρι πριν από λίγο πρόβλημα. Προσοχή: Απομένει ακόμα η διάνοιξη του δρόμου Μεγάρων – Χανίου – Μαζίου, όπου επιχειρούν ακόμα μηχανήματα. Η πληροφόρηση έγινε από τον αντιδήμαρχο, Κωνσταντίνο Φυλακτό.

——————–

Update 11:35 : «Συνεχίζουμε τη μάχη για να ανοίξουμε τους δρόμους από τα χιόνια. Εκτιμάται ότι πολύ σύντομα όλοι οι κεντρικοί δρόμοι θα είναι ανοιχτοί», δήλωσε πριν από λίγο με ανάρτησή του σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης.

——————–

Update 10:20 : Τα μηχανήματα του Δήμου Μεγαρέων, σύμφωνα με δήλωση του αντιδήμαρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων, Κωνσταντίνου Φυλακτού, από το πρωί επιχειρούν για τη διάνοιξη των δρόμων και αποκατάσταση της κυκλοφορίας, στα εξής σημεία:

Στο δρόμο που συνδέει τον «Καβελάρη» με τον αστικό ιστό επιχειρείται διάνοιξη με γκρέιντερ, ο οποίος ακόμα όμως παραμένει κλειστός. Κλειστός επίσης και ο δρόμος προς το μοναστήρι του Αγίου Ιεροθέου, μέχρι την Ιερά Μονή. Και εκεί καταβάλλεται προσπάθεια με μηχάνημα του Δήμου. Ένα JCB βρίσκεται στην Αγία Ελεούσα, όπου και εκεί τα προβλήματα παραμένουν. Μέσα στην πόλη των Μεγάρων ένας φορτωτής και ένα τρακτέρ προσπαθούν να καθαρίσουν βασικές οδικές αρτηρίες, οι οποίες και είναι προσπελάσιμες και η Περιφέρεια Αττικής, κατά δήλωση του κ. Φυλακτού, αναμένεται να στείλει μηχανήματα για τη διάνοιξη του δρόμου Χανίου – Αλεποχωρίου.

Η Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου στο ύψος της Νέας Περάμου, είναι ανοικτή και η γενικότερη κατάσταση των δρόμων είναι σε ικανοποιητική κατάσταση, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Περάμου, Γιάννη Σεβαστή. Ανοικτή επίσης και η Νέα Εθνική Οδός. «Ήταν μια δύσκολη νύχτα με πυκνή χιονόπτωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φυλακτός.

——————–

Update 25/1 06:32 ΔIAKOΠH THΣ KYKΛOΦOPIAΣ TΩN OXHMATΩN ΣTHN ATTIKH OΔO KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ. AΠOKATAΣTAΘHKE H KYKΛOΦOPIA TΩN OXHMATΩN ΣTH N.E.O. AΘHNΩN – KOPINΘOY KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ.

Update 22:31 ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ Ν.Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ-ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΑ

Update 17:25 : Τα ΚΤΕΛ Αττικής ανέστειλαν τα δρομολόγιά τους εντός του νομού Αττικής λόγω της κακοκαιρίας και της πυκνής χιονόπτωσης, μέχρι νεοτέρας. Πρόκειται για τα δρομολόγια προς Βίλια, Ερυθρές, Ραφήνα, Λαύριο, Ωρωπό, Μέγαρα και άλλες περιοχές.

——————-

Update 17:03 : Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά στη Νέα Εθνική Οδό ΑΘηνών Κορίνθου.

——————-

Update 15:17 : Η Επαρχιακή Οδός Μεγάρων – Αλεποχωρίου, μόλις δόθηκε στην κυκλοφορία.

——————-

Update 15:05 : Αυτήν την ώρα μηχανήματα του Δήμου Μεγαρέων επιχειρούν στη διάνοιξη και στον καθαρισμό της Επαρχιακής Οδού Μεγάρων – Αλεποχωρίου, καθώς ρίχνουν και αλάτι στα σημεία όπου καθαρίζονται. Μέχρι στιγμής, και κατά δήλωση του Κωνσταντίνου Φυλακτού, έχουν καθαριστεί τα 3/4 του δρόμου. Τα συνεργεία βρίσκονται λίγο πριν τα «Μορφέϊκα», στις τελευταίες κατηφόρες πριν το χωριό του Αλεποχωρίου.

Επίσης άλλα μηχανήμστα καθαρίζουν τμήμα του δρόμου προς Άνω Αλεποχώρι, καθώς κρίνεται απολύτως αναγκαίο να διατηρηθεί ο δρόμος ανοικτός, λόγω του ότι στην περιχοή διαμένουν μόνιμα κάτοικοι με προβλήματα υγείας και ανά πάσα στιγμή ο δρόμος χρήζει κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τον κ. Φυλακτό, η χιονόπτωση καλά κρατεί από την περιοχή Ζάχουλη έως τα Μορφέϊκα, λίγο πριν το Αλεποχώρι.

——————-

Κλειστός ο δρόμος αυτή την ώρα (24/01, 12:30) στην Επαρχιακή Οδό Μεγάρων – Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα από το 12ο χλμ. (Θέση Λούμπα προς Μέγαρα).

 

*Φωτογραφία αρχείου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button