Δημόσιο ΙΕΚ Μεγάρων: Δυνατότητα υποβολής παράλληλου Μηχανογραφικού

Καθώς το σχολικό έτος τελειώνει και οι μαθητές Γ τάξης λυκείου ετοιμάζονται για απολυτήριο και εξετάσεις εισαγωγής.

Το Δημόσιο ΙΕΚ Μεγάρων, με ανακοίνωσή του, θα ήθελε να θυμίσει στους μαθητές πως μετά τις πανελλαδικές θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν σχολές και τμήματα προτίμησης στο Μηχανογραφικό τους δελτίο, αλλά και ΙΕΚ και ειδικότητες στο Παράλληλο Μηχανογραφικό για δεύτερη χρονιά.

Μοναδική δομή επαγγελματικής Κατάρτισης της Δυτικής Αττικής είναι το Δημόσιο ΙΕΚ Μεγάρων.
Η φοίτηση στα ΙΕΚ είναι διετής και στα Δημόσια ΙΕΚ είναι δωρεάν.
Τα μαθήματα διεξάγονται απογευματινές ώρες σε 4 εργάσιμες ημέρες και τα μαθήματα ξεκινούν αρχές Οκτωβρίου.
Όσοι επιλέξουν το Παράλληλο Μηχανογραφικό θα προκρατήσουν θέσεις στα Δημόσια ΙΕΚ, μα η επιλογή τους αυτή δεν είναι δεσμευτική, θα μπορούν να την τροποποιήσουν στη δεύτερη φάση εγγραφών (Σεπτέμβριο).

Για την επιλογή των ειδικοτήτων της προσεχούς χρονιάς, προσκαλούμε τους ενδιαφερόμενους να επιλέξουν έως 4 επιλογές από τις 20 προτεινόμενες σε αυτό το link. (επιλέξτε έως 4 που σας ενδιαφέρουν, πατήστε ΟΚ και μετά SUBMIT) και στην ίδια σελίδα σάς προτείνουμε και 4 ιστοσελίδες που μπορούν να σας φανούν χρήσιμες ως προς την επιλογή του πιο πρόσφορου επαγγέλματος. Με αυτόν τον τρόπο θα μας υποδείξετε τι προτιμάτε να σπουδάσετε.

Μην ξεχνάτε, οι πιστοποιημένοι απόφοιτοι των ΙΕΚ μπορούν πλέον να καταταγούν στα αντίστοιχα ΑΕΙ ξεπερνώντας τις Πανελλήνιες και ειδικά οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ των ειδικοτήτων «βοηθός Βρεφονηπιοκόμου, βοηθός Φυσικοθεραπείας, βοηθός Φαρμακείου, Αισθητικής Τέχνης, Κομμωτικής, Οχημάτων, Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών, Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού και Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού», μπορούν να καταταγούν απευθείας στο δεύτερο έτος σπουδών των αντίστοιχων ειδικοτήτων ΙΕΚ, κερδίζοντας ένα χρόνο σπουδών!

Για κάθε περαιτέρω πληροφορία επισκεφθείτε μας στο Facebook.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button