Διαγωνισμός αεροστάτου στο Κουρκούρι Μεγάρων

Για 14η συνεχή χρονιά η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Κούρος σε συνεργασία με το δήμο Μεγαρέων διοργάνωσε διαγωνισμό αεροστάτου στο Κουρκούρι Μεγάρων.

 

IMG_1349

 

Πρόκειται για την αναβίωση ενός τοπικού εθίμου με βαθιές ρίζες. Παλιά οι νέοι της εποχής κατασκεύαζαν αερόστατα από κόλλες χαρτιού και ζυμάρι και τα «πέταγαν» κατά τη διάρκεια του χειμώνα και κυρίως τις ημέρες των Χριστουγέννων. Η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Κούρος καθιέρωσε στις μέρες μας το πέταγμα να γίνεται κάθε Κυριακή της Τυρινής. Η εκδήλωση εντάσσεται στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Μεγαρέων.

 

IMG_1350

 

Για πρώτη φορά σε διαγωνισμό αερόστατου έκανε την εμφάνιση του ο Εθελοντούλης, μοιράζοντας χαμόγελα στα μικρά και μεγάλα παιδιά και δίνοντας έναν διαφορετικό τόνο στην εκδήλωση. Η υπόσχεση ο μικρός ήρωας, που ήδη αγαπήθηκε από όλους και περνά πολλαπλά μηνύματα κυρίως στα παιδιά, να παρευρίσκεται στις εκδηλώσεις και στις δράσεις έγινε πράξη.

 

IMG_1353

 

Οι καιρικές συνθήκες ήταν σύμμαχος και έτσι περισσότερα από 100 αερόστατα γέμισαν τον ουρανό των Μεγάρων δίνοντας ένα γιορτινό και χαρούμενο χρώμα. Κάθε συμμετοχή λάμβανε εξ αρχής έναν έπαινο και στο τέλος απονεμήθηκαν τα εξής πέντε βραβεία στους παρακάτω νικητές:

1. Για το μεγαλύτερο αερόστατο:  Τσίγκρης Παναγιώτης
2. Για το μικρότερο αερόστατο: Δαγιακίδης Μιχάλης
3. Για αυτό που πήγε πιο μακριά: Μανέτας Γ
4. Για το πιο πρωτότυπο: Παπαηλία Ιωάννα
5. Για αυτό που πέταξε πιο πολλές φορές: Τσίγκρης Λεωνίδας

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν στα σχολεία κατασκευής αεροστάτου στις 20/2 στη Νέα Πέραμο και στις 22/2 στα Μέγαρα, όλους τους συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους στο διαγωνισμό την Κυριακή της Τυρινής και τέλος τα μέλη και τους φίλους της ομάδας που συνέβαλλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button