Δελτίο Τύπου Ομοσπονδίας Κινέττας για την 1η μεπορική έκθεση

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουνίου στα γραφεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέττας, σχετικά με την διεξαγωγή εκθέσεως αγροτικών και εμπορικών προϊόντων στην Κινέττα. Η έκθεση θα γίνει στις 12 – 13 και 14 Ιουλίου στο παραλιακό δρόμο μεταξύ Μπούσουλα και Loubier.

Στην συνέντευξη ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Μεγάρων κ. Μαρινάκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελος Δαλάκας, ο πρόεδρος του Δ. Συμβουλίου κ. Κεφαλόπουλος, ο πρόεδρος ΔΗΚΕΔΗΜΕ κ. Δρένης, ο αντιπρόεδρος ΔΗΚΕΔΗΜΕ κ. Πιλίλης, τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, οι πρόεδροι των Συλλόγων της Ομοσπονδίας, γνωστοί επιχειρηματίες μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής.

Αρχικά μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δαλάκας, όπου ανέπτυξε τις προτάσεις του για τρόπους τόνωσης της επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης της Κινέττας. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η έκθεση αυτή, όπως και η Λαϊκή Υπαίθρια Αγορά που θα γίνει στο προσεχές διάστημα, ο ορισμός της Π.Ε.Ο.Α.Κ. ως εμπορικής οδού, το site που ετοιμάζει η Ομοσπονδία για την προβολή των επιχειρηματιών της Κινέττας, καθώς και οι προγραμματισμένες ημερίδες με οικονομολόγους και managers είναι τα βήματα που κάνει η Ομοσπονδία για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής.

Ο κ. Δαλάκας προχώρησε περισσότερο και ζήτησε από τον κ. Δήμαρχο την απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη των νέων επιχειρηματιών της Κινέττας για 3 έτη καθώς και την μείωση κατά 50% των τελών στις υπάρχουσες επιχειρήσεις. Και βέβαια τόνισε για άλλη μια φορά πως βασική προϋπόθεση για να αναπτυχθεί η περιοχή είναι να δρομολογηθούν θέματα όπως η καθαριότητα, η Ύδρευση, η αποχέτευση και η ανέγερση σχολείου.

Τον λόγο πήρε ο κ. Δήμαρχος και είπε πως ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Ομοσπονδίας για την δημιουργία Έκθεσης Αγροτικών και Εμπορικών προϊόντων και πως ο Δήμος θα καταβάλει προσπάθειες για να επιτύχει και να εδραιωθεί για τα επόμενα χρόνια. Είναι πάντα στο πλευρό της Κινέττας ακόμη και με ενέργειες που αν και τώρα δεν είναι ορατές θα φανούν στο μέλλον.

Έπειτα μίλησε ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ κ. Δρένης. Μίλησε κυρίως για τα διαδικαστικά θέματα της έκθεσης και τις ενέργειες που καταβάλλονται για την επιτυχία της. Εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι θα υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση και από τους εκθέτες και από το κοινό και έτσι θα μπορέσουμε να νικήσουμε την εσωστρέφεια της οικονομίας μας και να απευθυνθούμε σε μια ευρύτερη αγορά.

 

Δείτε και το σχετικό ρεπορτάζ από το MegaraTV εδώ: Συνέντευξη Τύπου: Ενημέρωση για την αγροτικήεμπορική έκθεση Κινέτας

Παρόμοια άρθρα

Back to top button