Δ. Μεγαρέων: «Ο Δήμαρχος και ο Δήμος έχουν λάβει αρνητική θέση για τις ανεμογεννήτριες ευθύς αμέσως μετά τις πυρκαγιές στα Γεράνεια και όχι κατόπιν εορτής όπως μερικοί μερικοί»

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων αναφέρει:

Σίγουρα αυτοί που σηκώνουν το θέμα για τις ανεμογεννήτριες δεν προσφέρουν θετικές υπηρεσίες στον τόπο αφού δημιουργούν εντυπώσεις και στρώνουν το χαλί στην ιδέα να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια δημιουργώντας σύγχυση και θόρυβο και ανησυχία στους πολίτες. Ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, επανειλημμένως μετά τις φωτιές στα Γεράνεια έχει τοποθετηθεί αρνητικά κι έχει εισπράξει τη δέσμευση κυβερνητικών στελεχών ότι δεν πρόκειται ποτέ να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια.

Μετά τις πυρκαγιές του 2020 μιλώντας εντός της Βουλής (24/5/21), ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Αμυράς διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που από τότε κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο ότι τάχα «οι πυρκαγιές ως απώτερο σκοπό είχαν στο να αλλάξει η χωροθέτηση πάρκου ανεμογεννητριών ή λατομείου» κι είχε πει ακριβώς και κατά λέξη: «Θέλω να είμαι κατηγορηματικός. Πρώτον δεν θα αλλάξει ο χαρακτήρας των καμένων εκτάσεων, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει. Οι περιοχές αυτές άμεσα θα κριθούν αναδασωτέες και θα πάρουν τη συνήθη διαδικασία. Δηλαδή ούτε η χρήση θα αλλάξει ούτε το καθεστώς τους. Ούτε μισή ανεμογεννήτρια δεν πρόκειται να χωροθετηθεί πόσω μάλλον να κατασκευαστεί. Ούτε κανένα λατομείο δεν πρόκειται να χωροθετηθεί ή να επιτραπεί να λειτουργήσει στις καμένες εκτάσεις, ούτε για Βωξίτη, ούτε για μάρμαρο ούτε για οτιδήποτε άλλο λέγεται. Εμείς ως Υπουργείο Περιβάλλοντος θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου το δάσος να επανέλθει, οι οικότοποι και τα φυσικά δασικά συστήματα να επανακάμψουν. Με την βοήθεια με παρακολούθηση και όλες τις ενέργειες που επιβάλλεται να κάνουμε».

Επίσης ο Υφυπουργός και πάλι εντός της Βουλής (10/10/22) ανέφερε:
«Στις καμένες περιοχές των Γερανείων Ορέων δεν θα εγκατασταθεί, ούτε θα χωροθετηθεί καμμιά ανεμογεννήτρια. Δεν υπάρχει άδεια εγκατάστασης. Εχουν εκδοθεί από την ΡΑΕ βεβαιώσεις παραγωγού. Η βεβαίωση παραγωγού δεν έχει καμία σχέση με την άδεια εγκατάστασης».

Εκτός από αυτό όμως ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, με έγγραφό του (αριθμ. Πρωτ: 8713/7.6.21) προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ζήτησε «να κηρυχτούν όλες οι περιοχές των καμένων δασών, ως αναδασωτέες και να μην επιτραπεί καμία απολύτως δραστηριότητα εντός αυτών π.χ. Ανεμογεννήτριες, Ορυχεία Βωξίτη κλπ.».

Επίσης εχουν ενημερωθεί για το ζήτημα αυτό όλοι οι εμπλεκόμενοι ότι η θέση του Δήμου είναι αρνητική σε κάθε σκέψη για εγκατάσταση ανεμεγεννητριών, ορυχείων Βωξίτη κλπ όπως είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώνσταντίνος Σκρέκας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης , ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Άρα οι διακινητές των τελευταίων ψιθύρων, που έχουν στόχο να πλήξουν τον δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη και ουδόλως ενδιαφέρονται αφού δεν έχουν κάνει κάτι καλό για την προστασία του περιβάλλοντος, μόνον κακό κάνουν και δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον ούτε προσφέρουν θετικές υπηρεσίες στον τόπο μας και εννοείται ότι παραβιάζουν ανοικτές θύρες, διότι τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Δήμος Μεγαρέων και όλοι οι τοπικοί φορείς έχουν επανειλημμένως καταγγείλει κι έχουν διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Μεγαρικός και ο Νεοπεραμιώτικος λαός δεν πρόκειται να δεχθεί τετελεσμένα εις βάρος του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας κι έχουν γνώση οι φύλακες και σύσσωμοι οι πολίτες ενωμένοι θα αντιδράσουν και δεν πρόκειται να επιτρέψουν να γίνει το οτιδήποτε στα Γεράνεια.

Όσοι σπέρνουν ζιζάνια σήμερα κι ανοίγουν θέματα με fake news παραπληροφορούν το λαό και διχάζουν την κοινή γνώμη. Σε κάθε περίπτωση ο λαός θα πρέπει να είναι και να παραμένει ενωμένος.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

φωτογραφία ενδεικτική

Παρόμοια άρθρα

Back to top button