Χρυσοχοΐδης σε Σταμούλη: Ομάδα ΔΡΑΣΗ στα Μέγαρα, διπλασιασμός ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ

Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης. Συζητήθηκαν θέματα πρόληψης, αλλά και εξάλειψης της εγκληματικότητας και εξασφάλισης της ασφάλειας στους πολίτες του Δήμου Μεγαρέων.

Ο Υπουργός ανέφερε αναλυτικά τα μέτρα που θα παρθούν για την ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή του Δήμου Μεγαρέων και ευρύτερα της Δυτικής Αττικής και δεσμεύτηκε να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν.

Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Μεγάρων με 10 νέους αστυνομικούς και 16 ομάδες Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) στη Δυτική Αττική από τις οποίες η μία θα δραστηριοποιείται αποκλειστικά στις περιοχές του Δήμου Μεγαρέων.
Δέκα νέα τζιπ θα προστεθούν στο στόλο των αστυνομικών τμημάτων της Δυτικής Αττικής.

Από τα μέσα Δεκεμβρίου θα διπλασιαστούν και οι ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) με στόχο να περνάνε κάθε 13 λεπτά από κάθε σημείο επιτήρησης, ενώ θα παραμένουν στους δρόμους και αργά το βράδυ έως τα ξημερώματα.

Μια νέα δίκυκλη ομάδα, η ΔΡΑΣΗ (πρώην ΔΕΛΤΑ), που θα υπάγεται στην ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) θα κάνει την εμφάνισή της στο Δήμο Μεγαρέων. Συγκεκριμένα, πέντε μηχανάκια θα κυκλοφορούν και θα ελέγχουν όλες τις περιοχές του Δήμου, συμπεριλαμβανομένου και του Βλυχού, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Υπουργός στο Δήμαρχο Μεγαρέων.

Όσον αφορά θέματα της Τροχαίας μεγάλη σημασία θα δοθεί στο να εξαλειφθεί το φαινόμενο καταλήψεων πεζοδρομιών από παρκαρισμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια ενώ προτεραιότητα αποτελεί και η διευκόλυνση με όλους τους τρόπους, διέλευσης ατόμων ΑμεΑ.

Δείτε το δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων:

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον οποίο συζήτησε όλα τα θέματα που έχουν σχέση με την εγκληματικότητα και παραβατικότητα και κατά συνέπεια με την ασφάλεια των πολιτών.

Μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος προέβη στην εξής δήλωση:
«Είχα μια πάρα πολύ σημαντική και λίαν επωφελή για τους πολίτες και τον Δήμο μας συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη Μιχάλη, ο οποίος κατανόησε πλήρως τα προβλήματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας, που υπάρχουν στην περιοχή μας.
Θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο τα Αστυνομικά τμήματα του Δήμου, θα διπλασιαστεί η δύναμη της Ομάδας «ΔΙΑΣ», θα κυκλοφορεί με δίκυκλα, σε όλες τις συνοικίες η Ομάδα «ΔΡΑΣΗ» και θα κυκλοφορεί ομάδα «ΟΠΚΕ» καθημερινά στον Δήμο μας. Όλες αυτές οι ομάδες θα λειτουργούν επί 24ωρου βάσεως.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button