Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία»

«Το Ισλάμ είναι πολιτικό κόμμα, δεν είναι θρησκεία»

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, μιλώντας στην εκπομπή «και εγένετο Ελλάς» του OPEN, εξέφρασε την άποψη «πως το Ισλάμ και οι πολίτες του, δεν είναι θρησκεία, αλλά πολιτικό κόμμα».

Θέλοντας προφανώς να διαχωρίσει το Μουσουλμανικό κόσμο από το Ισλάμ και τις επιδιώξεις του, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους σκοπεύει στη διασάλευση της ειρήνης των δυτικών κοινωνιών, δήλωσε επίσης πως «το Ισλάμ είναι πολιτική επιδίωξη και οι άνθρωποι του είναι άνθρωποι του πολέμου».

Σύμφωνα με τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής εκκλησίας «είναι οι άνθρωποι της εξαπλώσεως. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό του Ισλάμ».

Στη συνέχεια της συνεντεύξεως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ερωτηθείς, έκανε λόγο και για τον κομβικό ρόλο που έπαιξε η Εκκλησία συμβάλλοντας στον εθνικό αγώνα για την ελευθερία κατά την Επανάσταση του 1821.

Δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος με απόλυτη ασφάλεια πως όλα ξεκίνησαν από την Εκκλησία, αλλά «δεν υπήρχε κανένα σημαδάκι επαναστάσεως που δεν ξεκίνησε από κάποιον κληρικό», ισχυρίστηκε ο Προκαθήμενος.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button