Απεβίωσε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Αμπατζόγλου

Τη μάχη, που έδινε τους τελευταίους μήνες με την επάρατη νόσο, έχασε σήμερα το βράδυ ο Δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Αμπατζόγλου αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην πόλη και την τοπική αυτοδιοίκηση.

O Δήμαρχος μας, εξέπνευσε την Κυριακή 23-10-2011 στις 19:15 μ.μ., στο Νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων, από καρδιακή ανεπάρκεια. Ο Δήμος μας, οι πόλεις της Ελευσίνας και της Μαγούλας , συμμετέχουν στην βαθειά θλίψη της οικογένειας και των συγγενών, για την απώλεια του αγαπημένου τους Γιώργου.

Ο αγώνας του Γιώργου Αμπατζόγλου με την επάρατη ασθένεια, που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο εξάμηνο, ήταν άνισος, όμως κι’ αν έχασε την μάχη με τον θάνατο , κέρδισε για πάντα την καρδιά και την ψυχή της συντριπτικής πλειονότητας, των κατοίκων του Δήμου Ελευσίνας.

Υπηρέτησε την πόλη του, σ’ όλη την ενήλικη ζωή του, είτε συμμετέχοντας σε συλλόγους , είτε ως Δημοτικός Σύμβουλος.

Η πόλη τον αντάμειψε για τις ικανότητες και την προσφορά του, εκλέγοντάς τον Δήμαρχο για τρείς συνεχόμενες θητείες, ενώ η περιοχή τον τίμησε προηγουμένως με το βουλευτικό αξίωμα.

Το έργο του , ως Δήμαρχος, έτυχε όχι μόνο τοπικής αλλά πανελλαδικής αποδοχής.

Η πόλη τα τελευταία χρόνια, από συνώνυμο της Βιομηχανικής Ρύπανσης, υμνήθηκε για τις δράσεις της στην ανακύκλωση , τον πολιτισμό και τις αναπλάσεις , όπως ο ίδιος συνήθιζε να λέει.

Η περίοδος αυτή, κοντά εννιά χρόνια, αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον Καλλικρατικό μας Δήμο.

Το πνεύμα του θα είναι οδηγός για όλους μας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει, όπως ταιριάζει σε κάθε άνθρωπο που έζησε σεμνά, με μέτρο και όραμα για ένα καλύτερο κόσμο.

πηγή: eleusina.gr

Παρόμοια άρθρα

Back to top button