Αναστολή εργασιών αόριστης διάρκειας από τους Παραγωγούς Κηπευτικών Μεγαρων

Οι Παραγωγοί Κηπευτικών Μεγάρων σταματούν τις εργασίες τους από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου επ’ αόριστον σύμφωνα με την παρακάτω ανακοίνωσή τους:

 

«Οι επαγγελματίες καλλιεργητές φυλλωδών κηπευτικών Μεγάρων – Αττικής, κατόπιν συνάντησης τους στις 27/01/2016 αποφάσισαν ομόφωνα για την αναστολή των εργασιών τους αόριστης διάρκειας αρχής γενομένης στις 30/01/2016 . Κατά συνέπεια δεν θα τροφοδοτηθούν οι πελάτες μας π.χ. Κεντρικές Λαχαναγορές και Super Markets .

 

Τα ζητήματα που μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι τα παρακάτω: 
1. Φορολογικές μεταρρυθμίσεις αγροτών.
2. Ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις αγροτών.
3. Δηλώσεις ενιαίας καλλιέργειας.
4. Εργατικό ζήτημα (εργόσημο – αγροτόσημο).
5. Τιμολόγηση αγροτικού ρεύματος.
6. Προγράμματα ΕΣΠΑ, ΠΑΑ, LEADER. 
Ζητάμε την άμεση απόσυρση των μεταρρυθμίσεων του φορολογικού και ασφαλιστικού ζητήματος και διαπραγμάτευση από μηδενική βάση όλων των παραπάνω καθώς και την άμεση συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ.
 

Οι παραγωγοί των Μεγάρων παράγουν και διακινούν καθημερινά το μεγαλύτερο ποσοστό των φυλλωδών κηπευτικών στην Ελληνική αγορά, από ένα ασφαλές και καθαρό περιβάλλον. 
 

Ο καθημερινός μας αγώνας στην ύπαιθρο δεν μπορεί να συνεχιστεί με την ύπαρξη των παραπάνω ζητημάτων και καθιστά αδύνατη την συνέχιση του επαγγέλματος μας που έχει ιστορία πάνω από 60 χρόνια.»

 

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button