Αφιέρωμα στον ποιητή και συγγραφέα Στρατή Πασχάλη από τη Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων

Η Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων παρουσιάζει, την Κυριακή 4 Μαΐου 2025 και ώρα 19:00, ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο έργο του σημαντικού συγγραφέα και ποιητή Στρατή Πασχάλη.
Ο Στρατής Πασχάλης, μέλος της γενιάς των ποιητών που εμφανίστηκαν από τα τέλη της δεκαετίας του ’70, διακρίνεται για την ιδιαίτερη γλώσσα του, που συνδυάζει μουσικότητα και μεταφυσική αγωνία με αμεσότητα και προσήλωση στο ουσιώδες. Έργα του έχουν τιμηθεί με σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία, όπως το Βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών, δύο φορές το Βραβείο Ποίησης του περιοδικού Διαβάζω, το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης, καθώς και το Βραβείο Μεταφρασμένης Ποίησης «Άρης Αλεξάνδρου». Το 2016 του απονεμήθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση το παράσημο του Ιππότη των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Screenshot

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει η ηθοποιός Λυδία Τζανουδάκη, ενώ θα πλαισιωθεί μουσικά από την Αρετή Κοκκίνου στην κιθάρα και την Κατερίνα Παπαδημητρίου στο τραγούδι.
Στο αφιέρωμα θα παραστούν επίσης οι εικαστικοί Ματίνα Σταυροπούλου και Νίκος Κανόγλου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Μεγαρέων και του αντιδημάρχου Κώστα Μαργέτη.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button