ΑΔΜΗΕ: Υπογραφές τον Ιούνιο για τη σύνδεση Αττικής – Κρήτης

Στην τελική φάση φαίνεται πως μπαίνει το έργο  της διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής, το οποίο σύμφωνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκη, προχωράει ως ύψιστης εθνικής σημασίας έργο, λόγω της απόσυρσης μονάδων με ορυκτά καύσιμα.

Σύμφωνα με το capital.gr εντός του Ιουνίου θα υπογραφούν στην Κρήτη όλες οι συμβάσεις για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική, ύψους 1 δισ. ευρώ, από τη θυγατρική εταιρεία ειδικού σκοπού του ΑΔΜΗΕ, Αριάδνη Interconnection, και τους αναδόχους, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το παραπάνω γεγονός επιβεβαιώνεται και από την παρουσία συνεργείου τοπογράφων που έκαναν μετρήσεις σήμερα το πρωί, σύμφωνα με ανάρτηση του επικεφαλής του συνδυασμού “Μέγαρα Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα” κ. Γιώργου Κουμπέτσου, ο οποίος μάλιστα έδωσε και στη δημοσιότητα τον παραπάνω χάρτη διέλευσης του καλωδίου. Στο χάρτη φαίνεται να είναι διαφορετική η όδευση από τον αρχικό σχεδιασμό, στον οποίο προβλεπόταν ως σημείο προσαιγιάλωσης η περιοχή Αγίου Νικολάου μεταξύ Πάχης και Βαρέας.

Σύμφωνα με το χάρτη που δημοσιοποίησε ο κ. Κουμπέτσος η προσαιγιάλωση θα γίνει σε σημείο ανατολικά της Πάχης και αφού διασχίσει τη Λάκκα το καλώδιο κινείται παράλληλα και στο ύψος της Εθνικής Οδού σε Νέα Πέραμο και Λουτρόπυργο.

Θυμίζουμε πως στη συνεδρίαση της 15ης Απριλίου 2019, εκφράστηκε ομόφωνη αρνητική γνώμη από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαρέων, σχετικά με το αν συμφωνεί με την αποβίβαση του αγωγού μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος Κρήτη – Αττική στη Βαρέα ή στην Πάχη.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button