Με συγκίνηση τα θυρανοίξια του Αγίου Νικολάου στο λιμάνι της Νέας Περάμου

Πραγματοποιήθηκαν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Λιμάνι της Νέας Περάμου, εχθές το απόγευμα 30 Μαΐου, όπως ήταν προγραμματισμένο από τη Δημοτική Κοινότητα της Νέας Περάμου, τον Σύλλογο Αλιέων και τον Ναυταθλητικό Όμιλο Νέας Περάμου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου.

Με κάθε επισημότητα έγινε τιμητική αναφορά στον Άγιο Νικόλαο τον προστάτη των θαλασσινών, του Αγίου που κατευνάζει τόσο τις τρικυμίες της θάλασσας «όσο και τις ψυχικές, αλλά και σωματικές τρικυμίες όλων μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Σεβασμιώτατος στον πατρικό του λόγο προς το παρευρισκόμενο ποίμνιο. Τιμή στους ψαράδες και όσους ενασχολήθηκαν με τη θάλασσα ξεκινώντας μια νέα ζωή το 1924 στη Νέα Πέραμο, τιμή σε όλους τους προγόνους που αψήφησαν τις κακουχίες της προσφυγιάς και έχτισαν από το μηδέν λιθαράκι λιθαράκι το μέλλον των παιδιών τους.

Ο Σεβασμιώτατος επανήλθε στο βήμα και δευτερολογώντας μετέφερε το χαρμόσυνο μήνυμα της αδείας που εδόθη εκ του Οικουμενικού Πατριάρχη για να κατασκευαστεί και αγιογραφηθεί πιστό αντίγραφο της Παναγίας Φανερωμένης της Κυζικηνής και να τοποθετηθεί εκεί που της πρέπει. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του προστάτη της Νέας Περάμου.

Πραγματοποιήθηκε και έπαρση της επετειακής σημαίας από τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής.

Τέλος, ακολούθησαν χοροί από τον Χορευτικό Όμιλο Νέας Περάμου.

Παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι του Δήμου Μεγαρέων, εκπρόσωποι της Δημοτικής Κοινότητας της Νέας Περάμου, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΟΛΕ, Γιώργος Κουμπέτσος, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, οι βουλευτές κ.κ. Γιώργος Κώτσηρας, Ευάγγελος Λιάκος και Αθανάσιος Μπούρας (αλφαβητική σειρά).

Παρόμοια άρθρα

Back to top button