«Ο Πόλεμος στις Οθόνες & στις Ψυχές μας» – Ανάγκη για κριτικό βλέμμα απέναντι στην υπερπληροφόρηση

O Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάρων «Ο Θέογνις» διοργάνωσε ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Ο Πόλεμος στις Οθόνες & τις Ψυχές μας» τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022, στην αίθουσα του συλλόγου. Κεντρικοί ομιλητές o Ανθρωπολόγος φωτογράφος – ερευνητής Δημήτρης Μπούρας και η Ψυχολόγος M.Sc. Μαρία Σούντη.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται ότι ο φωτογράφος Δημήτρης Μπούρας κατέθεσε τις εμπειρίες του από αποστολές σε εμπόλεμες ζώνες, όπου με το φωτογραφικό φακό αποτύπωσε σκηνές αιματοχυσίας, πολιορκίας, διωγμών ανθρώπων, και στάθηκε στο ρόλο των Μέσων Επικοινωνίας και της φωτογραφίας στην διάχυση πληροφοριών και την κατασκευή εικόνων για τον πόλεμο στον δημόσιο χώρο.

Στη συνέχεια η ψυχολόγος Μαρία Σούντη απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού της εκδήλωσης για τον ψυχολογικό και συναισθηματικό αντίκτυπο του πολέμου, σε παιδιά, εφήβους, αλλά και για τις ψυχολογικές αιτίες που οδηγούν στον πόλεμο και τις διακρίσεις κατά των προσφύγων.

Κοινό συμπέρασμα της συζήτησης που έγινε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στον «Θέογνι» η ανάγκη για κριτική σκέψη απέναντι σε ό,τι βλέπουμε και ακούμε για τον πόλεμο και τα γεγονότα ευρύτερα, η οποία καλλιεργείται και μέσα από τις τοπικές κοινωνίες.

Με το παραπάνω κατά νου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Θέογνις» θα συνεχίσει με νέες δράσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η εκδήλωση θα είναι διαθέσιμη σε βίντεο στο διαδίκτυο στο κανάλι του «Θέογνι» στο youtube.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button