Συντονισμός από τον Λ. Κοσμόπουλο για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Ν. Πέραμο

Κοσμόπουλος: «Το έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Νέας Περάμου είναι παραπάνω από αναγκαίο. Σκοπός μου να υπάρξει η μικρότερη δυνατή όχληση για τους κατοίκους»

Ευρεία σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους στα έργα που είναι σε εξέλιξη στην Νέα Πέραμο έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, με συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου, σύμφωνα με δελτίο τύπου εκ του γραφείου του.

Μετά από συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Νέας Περάμου Σταύρο Φωτίου και τον δημοτικό σύμβουλο Ιωάννη Δήμα, τέθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα της περιοχής και ακολούθησε σύσκεψη με εκπροσώπους της εταιρείας κατασκευής του έργου αντιπλημμυρικής θωράκισης που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής και εκπροσώπους της ΕΥΔΑΠ, ώστε να συντονιστούν και να προγραμματιστούν οι εργασίες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, ανοίγοντας τον διάλογο ανάμεσα στους εμπλεκόμενους των εργασιών στην περιοχή, τόνισε ότι χρειάζεται να γίνουν με πρόγραμμα οι εργασίες, και καθώς θα χρειαστεί να κλείσει η ΠΕΟΑΚ, να γίνουν ενέργειες για να υπάρξει η μικρότερη δυνατή όχληση στους κατοίκους και στους διερχόμενους οδηγούς.

Συγκεκριμένα, παράλληλα με τις εργασίες για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Νέας Περάμου (έργο που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής), θα γίνουν εργασίες για τον αγωγό ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ αλλά και για τις συνδέσεις του δικτύου αποχέτευσης(έργο που εκτελεί ο Δήμος Μεγαρέων) και τέλος θα γίνουν οι ασφαλτοστρώσεις.

Αναπόφευκτα για να γίνουν τα έργα αυτά, θα χρειαστεί να διακοπεί η κυκλοφορία στο ύψος του σούπερ μάρκετ “My market” και στο “Enter” στη Νέα Πέραμο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους και ο ίδιος θα επιβλέπει τις εργασίες για να γίνουν το συντομότερο δυνατόν αλλά και σωστά, για να αποδοθούν στους πολίτες λειτουργικά στο έπακρο έργα. Η Περιφέρεια Αττικής, μετά την ολοκλήρωση των έργων, θα αναλάβει την ασφαλτόστρωση της ΠΕΟΑΚ ενός έργου που αναμένει πολλά χρόνια η τοπική κοινωνία.

Σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε: «Είναι ανάγκη να γίνει σωστός συντονισμός για να υπάρξει η μικρότερη δυνατή όχληση στην κυκλοφορία στην Νέα Πέραμο, που ήδη πλήττεται ως τοπική κοινωνία και αγορά λόγω των εργασιών στην αερογέφυρα στην Εθνική Οδό.

Το έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης, που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, είναι παραπάνω από αναγκαίο σε μια περιοχή, όπως η Νέα Πέραμος, όπου στο πρόσφατο παρελθόν, έχουμε πληγεί σοβαρά από πλημμύρες. Για αυτό θα εντείνουμε τις ενέργειές μας για να γίνουν όλα τα έργα σωστά συντονισμένα, προς όφελος των συμπολιτών μας».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button