Περιφέρεια Αττικής: «4.000 μαθητές της Δυτικής Αττικής και φέτος με λεωφορεία στα σχολεία τους»

Λ. Κοσμόπουλος: «Φροντίζουμε να μη μείνει κανένας μαθητής μακριά από το σχολείο του με δαπάνες και συντονισμό της Περιφέρειας Αττικής»

Η Περιφέρεια Αττικής συντονίζει και χρηματοδοτεί και φέτος την μεταφορά μαθητών και μαθητριών που κατοικούν μακριά από τα σχολεία τους στη Δυτική Αττική.

Στο δελτίο τύπου που απεστάλη από τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλο αναφέρεται ότι 4.000 μαθητές μεταβαίνουν και φέτος σε σχολικές μονάδες με λεωφορεία που διανύουν 3.904,90 χλμ καθημερινά, με προϋπολογισμό 1.983.299,50 ευρώ πλέον ΦΠΑ, από την Περιφέρεια Αττικής. Ανάμεσα στους μαθητές αυτούς και 273 μαθητές ΑμεΑ των ειδικών σχολείων της περιοχής μας.

Με την έναρξη των μαθημάτων του σχολικού έτους 2021-2022, θα ξεκινήσουν να εκτελούνται εκατόν τριάντα πέντε (135) δρομολόγια Δημόσιας Σύμβασης Υπηρεσιών (δηλ. μισθωμένα από την Περιφέρεια Αττικής οχήματα και συγκεκριμένα ταξί καθώς και μικρά και μεγάλα λεωφορεία). Κατά τις μετακινήσεις αυτές, θα καλύπτεται ανά ημέρα συνολική απόσταση τριών χιλιάδων εννιακοσίων χιλιομέτρων (ακριβής αριθμός: 3.904,90 χιλιόμετρα για τη μεταφορά των παιδιών από τις οικίες προς τα σχολεία και αντίστροφα). Το εκτιμώμενο κόστος για όλο το σχολικό έτος 2021-2022 ανέρχεται σε 1.983.299,50 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει αναλάβει και τις μετακινήσεις των μαθητών και μαθητριών των Ειδικών Σχολείων της Δυτικής Αττικής καθώς και την εξυπηρέτηση δεκατεσσάρων (14) ατόμων με την υπογραφή σύμβασης για την καθημερινή εκτέλεση δύο (2) δρομολογίων Δημόσιας Σύμβασης Υπηρεσιών από τις οικίες τους προς και από τις εγκαταστάσεις του πιστοποιημένου φορέας παροχής υπηρεσιών Δευτεροβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας «ΕΥΡΥΝΟΜΗ» με έδρα την Ελευσίνα.

Επιπλέον, με ειδικά μαθητικά δελτία για μετακινήσεις με λεωφορεία της Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε., της ΚΤΕΛ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. και της ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ Α.Ε. με δαπάνες της Περιφέρειας Αττικής μετακινούνται τριακόσιοι (300) μαθητές.

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε: «Υλοποιούμε στο έπακρο, με συνείδηση του κοινωνικού μας ρόλου, ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας. Είναι πολύ ζωτικής σημασίας για την καθημερινότητα και την εκπαίδευση των παιδιών της περιοχής μας, να γίνεται συστηματικά, καθημερινά με ασφάλεια η μεταφορά στο σχολείο. Είμαστε παρόντες στις ανάγκες, στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button