Κ. Καράμπελας: Σχετικά με τις απολυμάνσεις σχολείων

Πριν από λίγη ώρα ο υπεύθυνος προαγωγής και προστασίας της δημόσιας υγείας του δήμου Μεγαρέων, Κώστας Καράμπελας μέσω του προφίλ του σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης, προέβη σε ενημέρωση προς τους γονείς των μαθητών του δήμου σχετικά με τις απολυμάνσεις των σχολείων.

Αναλυτικά:

Ως υπεύθυνος προαγωγής και προστασίας της δημόσιας υγείας σας ενημερώνω πως σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ που αφορά τις σχολικές μονάδες σε περίπτωση που το μοριακό τεστ για τον κορονοϊό είναι θετικό ο ενδεδειγμένος τρόπος απολύμανσης είναι ο ενδελεχής καθαρισμός και η τοπική εφαρμογή απολυμαντικού στους χώρους που κινήθηκε το κρούσμα παράλληλα με τον αερισμό του συγκεκριμένου κλειστού χώρου.

Πριν την εφαρμογή του απολυμαντικού προηγείται ο καθαρισμός της επιφάνειας με σαπούνι και νερό ή απορρυπαντικό και νερό.

Γνωστές απολυμαντικές ουσίες είναι το υποχλωριώδες νάτριο(χλωρίνη) και η αιθυλική αλκοόλη (καθαρό οινόπνευμα προσοχή όχι μπλε φωτιστικό οινόπνευμα ).

Οι επιφάνειες που καθαρίζονται δεν θα πρέπει να αγγίζονται μέχρι να στεγνώσουν. Αυτό πράττουν επιμελώς και ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι σχολικές καθαρίστριες .

Παράλληλα η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων θα προχωρήσει σε απολυμάνσεις με ειδικό συνεργείο των σχολείων Μεγάρων και Ν.Περάμου που εκδηλώθηκαν τα κρούσματα.Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε και να εφαρμόζουμε όλοι μας τους κανόνες ατομικής υγιεινής ενώ η χρήση μάσκας ιδίως σε κλειστούς χώρους προστατεύει και εμάς και τους γύρω μας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button