Είναι γεγονός ότι αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει τη φετινή χρονιά για τη Νεανική Εστία Μεγαρίδος που παλεύει με τραυματισμούς, με άτυχες στιγμές και κυρίως με έλληνες παίκτες μικρούς σε ηλικία αλλά με ατσάλινη θέληση και μαχητική πνοή. Ο coach Μάνταλος και οι συνεγάτες του κάθε άλλο παρά ήσυχοι είναι αλλά βαθιά προσηλωμένοι στον στόχο της ομάδας δοκιμάζουν όλους τους τρόπους και μαζί με τους παίκτες καταφέρνουν η ομάδα να μεταμορφώνεται κάθε φορά σε «Λερναία Ύδρα», παρακάμπτοντας τα προβλήματα και στο τέλος να πετυχαίνει νίκη.
Συζητώντας με τον coach Μάνταλο διακρίνει κανείς μία έντονη αλλά δημιουργική ανησυχία για το μέλλον της ομάδας καθώς δεν είναι πάντοτε και απολύτως ξεκάθαρο – πέρα από τους συνεργάτες του και τους παίκτες – ποιοι είναι οι υπόλοιποι «βοηθοί» συνοδοιπόροι του σ΄αυτήν την προσπάθεια που κάθε χρόνο καταβάλλει η ομάδα για να κρατάει ψηλά το γόητρό της αλλά και το γόητρο των Μεγάρων και ολόκληρου του Δήμου.
Και πέρα από το γόητρο, μιλάμε για έναν αθλητικό υγιή οργανισμό που στους κόλπους του εντάσσονται τόσα χρόνια εκατοντάδες μικρά και νέα παιδιά τα οποία γαλουχούνται τόσο στο άθλημα όσο και στη γενικότερη φιλοσοφία του αθλητισμού με τις πλέον σύγχρονες και «φρόνιμες» μεθόδους.
Για εμάς που τον ξέρουμε καλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι στο άμεσο μέλλον ο coach θα μιλήσει για όλους και για όλα και του απευθύνουμε επίσημη πρόσκληση να το κάνει σ’ εμάς.
Τώρα, στα του αγώνα με την ομάδα της Δάφνης θα μιλήσει η ανακοίνωση της ΝΕΜ , η οποία αναφέρει: Παρουσία του Δημάρχου Μεγάρων, κ. Παναγιώτη Μαργέτη, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και περίπου 150 Μεγαριτών με γυναίκες και παιδιά, η αλύγιστη ΟΜΑΔΑΡΑ του Γιώργου Μάνταλου κέρδισε και την Δάφνη με 79-69 για την 18η αγωνιστική της Elite League.
Παρά τα προβλήματα όλης της εβδομάδας, αλλά και το απρόοπτο με τον Αιμίλιο Ροζάκη που μια γαστρεντερίτιδα τον έθεσε εκτός μάχης, άπαντες οι Lunatics έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να πετύχουν μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ νίκη στην προσπάθεια που κάνουν για το υψηλότερο πλασάρισμα στην βαθμολογία.
Συγχαρητήρια στην ομάδα της Δάφνης και στον legend Βαγγέλη Καράμπουλα για το φάουλ που έκανε στον παίδα Γιάννη Βαρελά, ο οποίος πήγε στη γραμμή των βολών και με 1/2 χρήστηκε σκόρερ.
Ευχαριστούμε την διοίκηση της Δάφνης και τον κ. Τζιβελέκα προσωπικά για την φιλοξενία.
Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα της ομάδας μας η οποία προηγήθηκε με 6-0 με 4 πόντους του Σωτηρίου. Η Δάφνη απάντησε με ένα 8-0 σερί και προσπέρασε με 8-6. Το παιχνίδι ισορρόπησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι – χέρι στο σκορ για το 12-12 στο 6’. Οι Lunatics με τρίποντο του Παπαγεωργίου προσπέρασαν με 19-15 στο 9’. Το δεκάλεπτο έκλεισε με την ομάδα μας να προηγείται με 19-18.
Με συνεχόμενες βολές η Δάφνη προηγήθηκε με 23-21 στο 13’. Με Καλιανιώτη και Δενδρινό οι Lunatics προηγήθηκαν με 25-23. Με τρίποντο του αρχηγού η ομάδα μας ήρε ακόμα μεγαλύτερη διαφορά, 31-26. Ωστόσο η Δάφνη με ένα δικό της επιμέρους σερί 9-0 πήγε στα αποδυτήρια στο συν 4, 35-31.
Με 10-0 μπήκαν τα Μέγαρα στο τρίτο δεκάλεπτο και στο άψε σβήσε πήραν αέρα 6 πόντων, 41-35 στο 22’. Οι Lunatics με τρομερή ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, ήταν καταιγιστικοί και πήραν διψήφια διαφορά με καλάθι του Σύλλας για το 49-39. Η Δάφνη με τρίποντο του Ετζιάκα και δίποντο του Τζιβελέκα μείωσε στους 4 πόντους, 56-52 στο 30’.
Με Σωτηρίου, Δενδρινό και Σύλλας η ομάδα μας προηγήθηκε με 11 πόντους, 63-52 στο 32’. Ο Πόζογλου με τρίποντη βόμβα έκανε το 72-60. Η διαφορά μεγάλωνε με την ομάδα μας να διαχειρίζεται άψογα το προβάδισμα της και να παίρνει εν τελεί τη νίκη με 79-69, φτάνοντας στις 10 στο πρωτάθλημα!
Δεκάλεπτα: 18-19, 35-31, 52-56, 69-79
Δάφνη (Κερασοβίτης): Ανγκλ 9, Τζιβελέκας 8, Τοπάλι, Καράμπουλας 2, Ετζιάκα 7 (1), Κάρτραϊτ 13, Φιλιππάκος 19, Μουστόπουλος 2, Γιαννίκος 9 (3), Έξαρχος
ΝΕ Μεγαρίδος (Μάνταλος): Σύλλας 9 (1), Παπαγεωργίου 3 (1), Δενδρινός 18 (2), Μπούσμπουρας, Γκρέκας 4, Βαρελάς 1, Σωτηρίου 16, Πόζογλου 10 (2), Καλιανιώτης 8, Κολοφώτης 3 (1), Πέργουλης 7.
We the Lunatics against everyone and everything!







