2η συμμορία που παρίστανε πωλητές οπωροκηπευτικών – Συνελήφθη 22χρονος

Αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφάλειας Μεγάρων με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε σήμερα τα ξημερώματα (22-8-2015) στην περιοχή του Βλυχού Μεγάρων. Συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός, μέλος συμμορίας, τα μέλη της οποίας υποδύονταν τους πωλητές οπωροκηπευτικών και έκλεβαν με χρήση βίας τα θύματά τους σε περιοχές των Μεγάρων, της Νέας Περάμου, της Κινέττας και των Αγ. Θεοδώρων.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο 22χρονος με τους 3 συνεργούς του επέβαιναν σε αγροτικά αυτοκίνητα που ήταν φορτωμένα με οπωροκηπευτικά και προσέγγιζαν ανυποψίαστους πολίτες, οι οποίοι πείθονταν πως όντως επρόκειτο για πωλητές ειδών μαναβικής.
 
Οι δράστες, που χρησιμοποιούσαν την ίδια μεθοδολογία με τη συμμορία που εξαρθρώθηκε πριν από 1,5 περίπου μήνα, έκλεβαν τα θύματά τους κυρίως με χρήση βίας, αποσπώντας τους κοσμήματα, χρήματα και κινητά τηλέφωνα. Σε ορισμένα περιστατικά χρησιμοποιούσαν και τη μέθοδο της «απασχόλησης», δηλαδή ενώ ο ένας δράστης πουλούσε προϊόντα στο θύμα, οι συνεργοί του εισέρχονταν στην οικία αυτού κι αφαιρούσαν χρήματα και τιμαλφή.
 
Από την οικία του συλληφθέντα κατασχέθηκαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και τρία οχήματα, ένα φορτηγό Ι.Χ, ένα επιβατικό Ι.Χ και ένα δίκυκλο μικρού κυβισμού.
 
Το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων από τις μέχρι στιγμής έρευνες έχει ταυτοποιήσει 15 ληστείες που συνδέονται με τον 22χρονο και τη συγκεκριμένη συμμορία. Ο 22χρονος θα οδηγηθεί στον ανακριτή ενώ  οι τρεις συνεργοί του, δύο άνδρες και μία γυναίκα αναζητούνται.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button