Το Τμήμα Οδικής Ασφάλειας του Κούρου ενημέρωσε την Αεροπορία Στρατού Πάχης

Το Τμήμα Οδικής Ασφάλειας του Κούρου ενημέρωσε την Αεροπορία Στρατού Πάχης

moustakas 2018

Οι δράσεις του τμήματος Οδικής Ασφάλειας της εθελοντικής ομάδας συνεχίζονται και υλοποιούνται πιστά βάση του ετήσιου χρονοδιαγράμματος του 2017. Η εκπαίδευση και η ενημέρωση δεν συναντούν εμπόδια και δεν επιδέχονται διακρίσεων. Άλλωστε ο καθένας μας είναι χρήστης των δρόμων είτε είναι πεζός είτε οδηγός.

Τις εορταστικές περιόδους συνηθίζουμε να βλέπουμε την κυκλοφοριακή κίνηση να αυξάνεται παρά την οικονομική ύφεση. Ειδικά το Πάσχα, την μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, οι δρόμοι γεμίζουν από ευχάριστους ταξιδιώτες που εφοδιάζονται με ευχάριστα συναισθήματα όσα προβλήματα και αν έχουν. Ταξιδεύουν και μεταφέρουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου.

Οι προσκλήσεις για ενημέρωση γύρω από την σωστή οδική συμπεριφορά έχουν συμπεριληφθεί στον ετήσιο προγραμματισμό. Σε μία τέτοια πρόσκληση από τον διοικητή του 2ου ΣΥΑΣ ανταποκριθήκαμε με χαρά, και μάλιστα για δεύτερη φορά σε χρονικό διάστημα ενός μήνα. Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 και λίγες ημέρες πριν την Ανάσταση και το ταξίδι στις ιδιαίτερες πατρίδες τους ή στα εξοχικά τους, αξιωματικοί και στρατιώτες άκουσαν με προσοχή το μέλος μας Σωτήρη Γιαννόπουλο να τους ενημερώνει και να τους υπενθυμίζει:

  • την υποχρεωτική για την ασφάλεια μας χρήση του κράνους, της ζώνης και των ειδικών για τα παιδιά καθισμάτων,
  • για τον προληπτικό έλεγχο σε ελαστικά, φρένα και άλλα σημαντικά μηχανικά και μη τμήματα του οχήματος κυρίως πριν ένα μεγάλο ταξίδι,
  • την υποχρεωτική και ζωτικής σημασίας ύπαρξη πυροσβεστήρα και φαρμακείου,
  • και γενικά οτιδήποτε μπορεί να κάνει ένα ταξίδι να είναι ασφαλές και να λήξει ευχάριστα για τους επιβαίνοντες.

Μετά το τέλος της ενημέρωσης ανταλλάχθηκαν ευχές για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. Η ευχή που επικράτησε και κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν «φέτος ας τσουγκρίσουμε τα αυγά μας και όχι τα αυτοκίνητά μας»!

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους!

Όσοι φύγουμε ακριβώς τόσοι να γυρίσουμε!

Barelas_Boulangerie_2018

Σχετικά άρθρα

To megaratv.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.
Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.