Δήλωση Σπ. Στάλια για το λιμάνι της Πάχης

Την περασμένη εβδομάδα στην αίθουσα του Συλλόγου Ο Θέογνις, στην κεντρική πλατεία των Μεγάρων διοργανώθηκε από το ΕΠΑΜ συγκέντρωση και ομιλία με θέμα: “Εμπορικό λιμάνι της Πάχης – Ανάπτυξη”.

 

Εκεί προλόγισε ο κ. Κ. Δέδες και υπήρξαν τοποθετήσεις από τον υπεύθυνο της Ναυτιλιακής Επιτροπής του ΕΠΑΜ Ναυάρχου ε.α κ. Αντωνίου Παπαντωνίου και  του Οικονομολόγου  κ. Σπύρου  Στάλια,  ο οποίος έχει θητεύσει παλαιότερα ως Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

 

Για το ζήτημα αυτό ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

«Μετά τις ηχηρές νέες δηλώσεις του Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών κ. Θεόδωρου Φέσσα ο οποίος ξεκαθάρισε στο Οικονομικό φόρουμ των Δελφών ότι διατηρείται το Εμπορικό λιμάνι στον Πειραιά και τα Λιμάνια του Λαυρίου και των Μεγάρων προσφέρονται για την ανάπτυξη της Κρουαζιέρας και της Ακτοπλοϊας, ήλθε στα Μέγαρα κι ενώπιον συμπολιτών, ο πρώην Πρόεδρος του ΟΛΠ κ. Σπύρος Στάλιας δήλωσε ότι “ όσοι λένε ότι η COSCO μπορεί να φτιάξει λιμάνι στην Πάχη, λένε ΨΕΜΑΤΑ”.  Επιπλέον διευκρίνισε ότι ο Πειραιάς διευρύνεται και γίνεται λιμάνι μεταφόρτωσης με δυνατότητες εξυπηρέτησης 5.000.000 Κοντέϊνερς και φυσικά «Δεν υπάρχει μέσα στο μυαλό της COSCO ούτε κατά διάνοια, η δημιουργία νέου λιμανιού στην Αττική».

 

Αυτές οι νέες δηλώσεις του κ. Στάλια είναι ένα δεύτερο ηχηρό “χαστούκι” σε εκείνους που έχουν επενδύσει το πολιτικό τους μέλλον  συντηρώντας τον ψίθυρο ότι τάχα θα γίνει εμπορικό λιμάνι  στην Πάχη ψευδόμενοι και   κινδυνολογούντες.

 

Σε αυτούς τους κυρίους δεν έχω εγώ να προσθέσω τίποτα. Την απάντησή τους ήδη την έχουν λάβει από τον Πρόεδρο του ΣΕΒ  κ. Φέσσα και τον πρώην Πρόεδρο του ΟΛΠ  κ. Στάλια.  

 

Τους παραδίδω όμως για άλλη μία φορά στην κρίση των πολιτών των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.»  

Παρόμοια άρθρα

Back to top button